Pretraga

Šef Fonda za obnovu Vanđelić dao je ostavku, još uvijek nisu poznati razlozi odlaska

A- A+

Damir Vanđelić, šef Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije danas je podnio ostavku. Zasad nisu poznati konkretni razlozi njegova odlaska, međutim njegov mandat na čelu te institucije obilježili su javni verbalni sukobi s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom te brojne kritike zbog sporosti kojom se odvija sama obnova nakon potresa. Sazvao press konferenciju za novinare koja će se održati sutra.

Centar Zagreba nakon potresa; foto: David Mandić | baustela.hr; u krugu Damir Vanđelić

– Sutra ću sve objasniti. Ne mogu sada jer sam na sastanku – ponovio je danas nekoliko puta u kratkom telefonskom razgovoru za Jutarnji list dosadašnji prvi čovjek Fonda za obnovu Damir Vanđelić koji je, neslužbeno doznajemo, podnio ostavku.

Izdvojeni članak

VANĐELIĆ O PROBLEMIMA: U istoj smo zgradi s Ministarstvom, a komuniciramo poštom

– Nemojte sada, sutra, govorio je Vanđelić koji je za sutra sazvao konferenciju za novinare na kojoj, kako su naveli u pozivu, stoji da će ‘predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu te da će uz njega govoriti i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI’.

Copy link
Powered by Social Snap