Pretraga

U Glini 203 aktivna gradilišta na izgradnji zamjenskih kuća i stanova, prva useljenja na jesen

A- A+

Izgradnja zamjenskih kuća i višestambenih zgrada za stanovnike kontejnerskih naselja u Glini, u punom je pogonu. U srpnju je aktivirano 203 gradilišta, a dio novih stambenih prostora trebao bi uskoro biti spreman za useljenje.

zamjenska kuća Glina

zamjenska kuća Glina | foto: Ministrastvo prostornog uređenja

Na gradilištima zamjenskih kvadrata koji bi trebali postati dugoročno rješenje za stambeno zbrinjavanje stanovnika kontejnerski naselja radi se punim kapacitetom. Dio obitelji u nove će objekte moći useliti već na jesen, poručio je potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić koji je u Glini obišao nekoliko gradilišta.

– Na području Gline trenutačno imamo 203 gradilišta konstrukcijske i nekonstrukcijske obnove obiteljskih kuća, a ovdje se gradi i sedam višestambenih zgrada, od kojih su četiri u visokoj fazi dovršenosti i vjerujemo kako će do kraja rujna biti završene, dok će se tri dovršiti iduće godine, rekao je Bačić dodavši kako je cilj Vlade da na području Banovine sve zamjenske kuće budu ove ili iduće godine završene.

Izdvojeni članak

Jučerašnje nevrijeme uništilo gradilište prve zamjenske kuće na Baniji

Iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine također izvještavaju kako se nedaleko Doma umirovljenika u Glini gradi naselje sa 74 drvenih kuća, koje bi također trebale biti gotove do kraja rujna. Riječ je o objektima koji će poslužiti za privremeni smještaj korisnika kontejnerskog naselja, dok se ne završe njihove obiteljske kuće, a nakon toga će poslužiti za smještaj umirovljenika.

U tijeku je i nabavka stotinjak visokoenergetskih mobilnih kuća za područje Gline, Siska i Petrinje. Sve s ciljem da ovu zimu u približno 130 kontejnera koji su trenutno naseljeni ne bude nikoga.

Za ljetnih mjeseci građani iz kontejnerskih naselja smješteni su u državnim nekretninama, pogledjate ovdje pod kojim uvjetima je ovaj mjera osigurana.

Copy link
Powered by Social Snap