Pretraga

Jučerašnje nevrijeme uništilo gradilište prve zamjenske kuće na Baniji

A- A+

Nakon što je prošli tjedan nevremenska oluja pogodila sami sjever Hrvatske, u četvrtak se isto ponovilo u središnjoj Hrvatskoj kada je pogodilo Baniju i širu okolicu. Osim što je oluja uništila usjeve poljoprivrednicima, također je uništeno gradilište prve zamjenske kuće u Baniji.

Nevrijeme | Unsplash

Obnovu u Banovini se dugo čekalo, no na samom početku obnove, došlo je nevrijeme koje je uništilo gradilište prve zamjenske obiteljske kuće koju gradi država na području Sisačko-moslavačke županije, javlja HRT.

Radi se o gradilištu koje je počelo s radom početkom veljače, a obitelj je izabrala način suhe drvene montažne gradnje kao opciju zamjenske kuće. Radove izvodi ivanićgradska firma Mipek u vlasništvu obitelji Petek. Krov se dovršava već tjednima. Kuća je trebala biti dovršena u predviđenom roku od 120 dana, ali nije. Tijekom 120 dana nisu dovršene ni druge kuće koje je počela tvrtka Mipek. Tvrtka je dobila posao na javnom natječaju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Riječ je o poslu vrijednom 20.8 milijuna kuna za 30 kuća, javlja Index.

– Ovo je sve od noćas, tako je bilo i neki dan. Sve će se morati popravljati, izolacija će morati ići van. Pitanje je kakvo je stanje s drvetom”, rekao je Goran dok je gazio po vodi unutar kuće. “Jutros su došli majstori za grijanje, kažu da ne mogu vjerovati na što ovo liči. Knauf na podu pliva, rekla je buduća stanarka zamjenske kuće.

Copy link
Powered by Social Snap