Pretraga

Urušio se krov zapuštene tvornice Gredelj u Zagrebu: Kompleks je u vlasništvu Grada

A- A+

Nakon što je najavljen proces revitalizacije zapuštene tvornice Gredelj u Zagrebu, danas se urušio krov zgrade. Potvrdili su to i iz PU Zagrebačke, koja je odmah izašla na teren i trenutno je postupanje u tijeku. U pitanju je kompleks koji je u vlasništvu Grada Zagreba.

TŽV Gredelj, foto: Google Karte

Urušio se krov na nekadašnjoj tvornici Gredelj u zagrebačkom Trnju, odnosno u Strojarskoj ulici uz koju se nalazi gradski parking. Navodno se urušio dio krova napuštene zgrade udaljen od automobila. Na dijelu zgrade bliže parkingu krov još uvijek stoji, ali je vidljiv oštećeni crijep, piše Telegram.

– Čuli smo zaista užasan zvuk i shvatili da se ruše krovovi. Prvo smo pomislili da prolazi avion, vlak ili nešto takvo, ali taj strašan zvuk je bio rušenje krovova. Palo je njih pet ili šest. Nismo vidjeli radnike u blizini, pa pretpostavljam da to nije bilo planirano rušenje. Odmah smo nazvali policiju, opisala je gospođa koja radi u zgradi preko puta.

Izdvojeni članak

Tomašević: Paromlin i Gredelj se neće prodavati, Zagrepčanka možda nekad u budućnosti kao i Blato

Veliki planovi

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je najavio revitalizaciju Gredelja u sklopu velikog projekta Paromlin. Plan je u Paromlinu napraviti centralnu gradsku knjižnicu. Gradonačelnik je rekao kako vjeruje da će taj projekt završiti do kraja mandata, a očekuje do kraja ove godine priskrbiti svu potrebnu dokumentaciju.

Arhitektonski studio 3LHD premijerno je prikazao svoj film o revitalizaciji zone tvornice Gredelj. Njihovim planom zapuštene tvorničke hale nadomak centra grada postale bi urbano središte po uzoru na europske metropole. Više o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap