Pretraga

Vladina zaklada donirala 350.000 kuna za pomoć najmlađima u Petrinji

A- A+

Zaklada Vlade RH „Hrvatska za djecu“ dodijelila je Gradu Petrinji 350.000 kuna za nabavu i opremanje četiriju kontejnera u kontejnerskom naselju Sajmištu, gdje će se pružati psihosocijalna pomoć djeci, mladima i njihovim roditeljima.

pomoć petrinji

Pomoć Petrinji za opremanje kontejnera | foto: Stožer civilne zaštite

Projektom će se  financirati nabava i opremanje četiri kontejnera u naselju Sajmište.

U Petrinji je potpisan ugovor kojim Zaklada „Hrvatska za djecu“ dodjeljuje 350.000 kuna Gradu za projekt „Uspostava Centra za usluge djeci i obiteljima u kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji“.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar Tomo Medved, načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa, Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava potpisala je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i upraviteljica Zaklade Renata Gubić.

Pomoć ide u dobre ruke

Stanovnici Petrinje već neko vrijeme prolaze kroz teško razdoblje, a posljedice na psihičko zdravlje osim potresa ostavila je i pandemija koronavirusa.

–  Katastrofa koja nas je pogodila zaista ostavila je široke posljedice na sve i to ne samo u materijalnom nego i u psihičkom smislu. Ova donacija ide na prostor Sajmišta, gdje je kontejnersko naselje, ali vjerujem da će ga osim tamošnjih korisnika mobilnih kućica koristiti i ostali građani Petrinje, izjavila je Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje.

Donirana sredstva aktivisti UNICEF-a i Crvenog križa otići će u ruke onima kojima su najpotrebnija, a posebno će ju znati iskoristiti i djeca koja su nakon potresa smještena u kontejnerska naselja.

Izdvojeni članak

Otočani ispunjavaju svoje obećanje: Šesteročlanoj obitelji iz Petrinje izgradit će novi dom

Projekt će se  provoditi u suradnji s partnerima koji će pružiti podršku u provođenju aktivnosti Centra time što će osigurati mobilne timove za rad s djecom, mladima i roditeljima. Mobilni timovi partnera će ujedno držati dodatne edukacije za postojeće pružatelje socijalnih usluga i time osnažiti postojeće usluge na području grada Petrinje.

– U kontejnerima će biti uspostavljen Centar koji će djeci s područja Petrinje, a koja zbog proživljenih trauma tijekom razornog potresa u Banovini trpe ozbiljne psihičke posljedice, pružiti prijeko potrebnu stručnu podršku. Centar će služiti kao prostor za pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i njihovim roditeljima. Uz to u Centru će biti organizirane i raznolike radionice te grupne aktivnosti, navodi Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Vladina zaklada donirala 350.000 kuna za pomoć najmlađima u Petrinji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap