Pretraga

Branko Bačić će biti novi ministar graditeljstva: Nižu se reakcije oporbe

A- A+

Nakon što je premijer rekao da će novi ministar graditeljstva biti Branko Bačić, reakcije oporbe se nižu. Tako je Nino Raspudić rekao kako je trenutna situacija političke moći gotovo identična kao u vrijeme Ive Sanadera, a Anka Mrak Taritaš je rekla kako Bačić može pokrenuti promjene u obnovi neusporedivo bolje od bivšeg ministra.

Branko Bačić

Branko Bačić | screenshot YouTube

Anka Mrak Taritaš je održala konferenciju za novinare u Hrvatskom saboru, na kojoj je rekla da je Plenković odlučio na čelo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine staviti Bačića kako bi pokazao da je HDZ-u obnova izuzetno važna, ali i da bez suštinskih promjena i promjene načina funkcioniranja obnove neće biti. Najavila je i da će u Hrvatski sabor uputiti interpelaciju o radu Vlade vezano uz obnovu, o čemu više možete pročitati ovdje.

U interpelaciji će tražiti da Vlada svaka tri mjeseca Saboru uputi izvješće o stanju obnove. Rekla je da ako vladajući prihvate taj zaključak iz interpelacije, da onda postoji malo svjetlo na kraju tunela da će se obnova ubrzati. U suprotnom, smatra da to znači da će se samo pričati, a ne raditi. Rekla je i kako se sramota Plenkovića i njegove Vlade zove ‘obnova koje nema’, a rekla je i kako je Zagreb nakon potresa ostao ispod radara, jer obnove nema.

Izdvojeni članak

Branko Bačić će biti novi ministar graditeljstva: Nižu se reakcije oporbe

Na pitanje novinara može li Bačić pokrenuti promjene u obnovi bolje od Paladine, odgovorila je da on to može neusporedivo bolje, no da je Plenkoviću doista bilo stalo do obnove, da onda Paladina ne bi tamo ‘sjedio’ deset mjeseci. Rekla je da sve dok je premijeru obnova dosje, da od stvarne obnove neće biti ništa. Naglasila je kako su iza obnove ljudi, da to nije dosje.

Raspudić usporedio Plenkovićevu Vladu sa Sanaderovom

Situaciju je još sinoć komentirao Nino Raspudić, saborski zastupnik Mosta, u emisiji Otvoreno na HRT-u. Rekao je kako od sve one priče Andreja Plenkovića da je njegov HDZ drugačiji, ono što je pričao nakon pravosudne presude stranci, danas nije ostalo ništa.

– Vratili smo se na četvorku kumova – Branko Bačić, Kalmeta preko svoje produžene ruke Erlića – danas je Plenković neuvjerljivo odgovorio na pitanja da OLAF istražuje Kalmetu i Erlića, uvjeren sam da će ga uskoro zaboliti glava od ovog kadrovskog rještenja – i tu je neizostavni Šeks i Šeparović. Situacija političke moći je gotovo identična kao u vrijeme Ive Sanadera – sve je isto, samo njega nema, rekao je Raspudić.

Izdvojeni članak

U imovinskoj kartici Branka Bačića četiri građevinska zemljišta, kuća, stan i vikendica vrijedne više od 3 milijuna kuna

Raspudićev komentar je podržao i njegov stranački kolega, Nikola Grmoja. Na svojoj Facebook stranici je rekao kako četvorka kumova i dalje drma HDZ-om i Hrvatskom – Branko Bačić, Kalmeta preko Erlića, Šeks i na čelu Ustavnog suda Šeparović. Naglasio je i da je broj afera i rasprostranjenost korupcije veća nego u Sanaderovo doba.

Podsjećamo, Branko Bačić će postati peti ministar graditeljstva u mandatu premijera Andreja Plenkovića. Zanimljivo, Bačić je već bio ministar na čelu resora zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u mandatu od 2010. do 2011., dok je premijerka bila Jadranka Kosor. Uz poziciju ministra, Bačić će biti i potpredsjednik Vlade. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap