Pretraga

Kako brzo i jednostavno dovesti u red garažu

A- A+

Konstrukcije od drveta ili metala, otvorenog tipa, uvelike će vam olakšati organizaciju stvari. Pogotovo ukoliko u garaži odlažete i kutije poput onih s božićnim ukrasima ili pak alate koje rijetko koristite.

Ukoliko vam garaža služi i za parkiranje automobila, često ćete naići na problem s prostorom I Foto: Unsplash

Garaža je mjesto gdje držimo sve svoje esencijalne alate koji pomažu, kako u održavanju kuće i okućnice, tako i u svim radovima vezanim uz naše pokretnine.

No, često baš garaža postane mjesto na kojem se odlaže sve što nam treba i ne treba, dovodeći nas na kraju do situacije u kojoj ne možemo pronaći nužan alat baš kad nam je najpotrebniji. Kako bi pravilno organizirali svoju garažu, donosimo vam neke od top trikova za uređenje garaže koji će vam olakšati život.

Izdvojeni članak

Radni prostor: Kako efikasno organizirati radni alat

Tematska organizacija

Ako bacate sav alat na isto mjesto teško da ćete znati gdje su vam grablje. Podijelite garažu u sektore. Tako će kutak za uređenje vrta imati sve potrebno za te radove.

Perforirane ploče izvrsne su za organizaciju manjih alata poput škara za živicu, manjih grablja i druge alate. U otvorene police umetnite kutije kako bi lakše u njih rasporedili zemlju, sjemenje i dr. Uostalom, tako imat ćete i konstantan podsjetnik kako ne bi zaboravili urediti svoj vrt.

Pomični radni stol

Ukoliko vam garaža služi i za parkiranje automobila, često ćete naići na problem s prostorom. U garaži je važno imati radnu površinu na kojoj ćete moći napraviti manje radove, bez da se uprljate. Idealna ideja za uske ali dugačke prostore krije se u sklopivom stolu.

Otvorene police

Konstrukcije od drveta ili metala, otvorenog tipa, uvelike će vam olakšati organizaciju stvari. Pogotovo ukoliko u garaži odlažete i kutije sa božićnim ukrasima ili pak alate koje rijetko koristite.

Na kutije koje ulažete u police napišite što se u njima nalazi ne bi li kasnije morali trošili vrijeme na traženje onoga što vam je u tom trenutku potrebno.

Magnetski držači za alat

Kada je u pitanju organizacija šrafcigera, odvijača, škara i drugih pomoćnih metalnih alata – magnetski držač je idealan izbor. Ne morate se brinuti na koji način ćete objesiti alat već ga jednostavno samo prislonite na magnet.

Koristite zidove

Ostavljanjem praznog prostora na zidovima gubite mnogo kada je u pitanju prostor u vašoj garaži. Osim što ih možete koristiti za perforirane ploče ili magnetske držače za alat, na zidove možete obijesti veći alat te stvari poput ljestvi, pile i sl.

Često korištene stvari

Kada su u pitanju razne ljepljive trake, žarulje ili pak produžni kablovi, pobrinite se da su vam na dohvat ruke te već ranije pripremljeni za korištenje.

Kablove složite te objesite na kuke nakon svakog korištenja, ljepljive trake organizirajte na način da su već spremne za korištenje.

Struja

U garaži će vam od velike pomoći ponekad biti bušilica ili pak “pištolj” s vrućim ljepilom. Pobrinite se da vam polica na kojoj ćete držati takve uređaje bude u blizu stola te u blizini utičnice.

U nastavku vam donosimo još neke ideje kako na jednostavan i inovativan način učiniti vašu garažu organiziranom.

Copy link
Powered by Social Snap