Pretraga

Od prostora ispod stepenica Tea napravila luksuzan tuš! Kad uđete u dom ove influencerice tu ćete poželjeti ostati

A- A+

Surfajući Instagramom i Pinterestom lako je zaključiti kako najugodniji boravci, najluksuznije kupaonice i najljepše kuhinje kreativnih kućanica postoje samo na ovim društvenim platformama, ali ne i u stvarnosti. Tko su ove žene koje su se latile preuređenja svog doma te su svoje iskustvo odlučile podijeliti s nama, pitate se? E pa mi smo pronašli jednu takvu. Njezino ime je Tea Gligić, dok se na Instagramu krije pod nadimkom @tee_teeo. Njezin profil obiluje idejama kako pametno iskoristiti sav prostor u domu te kako s malo novca isti pretvoriti u oazu s Pinteresta.

Tea Gligić / foto: Instagram

Za sebe će reći kako je po struci modna dizajnerica koja se u realnom životu modom nikad nije bavila izvan fakulteta.

– Nisam se čak nikada upustila u šivanje, ako se i primim tkanine u neko skorije vrijeme to će biti tkanina za tapeciranje namještaja, kaže nam Tea.

No, možda je i bolje da je Teu života odveo u malo drugačijem smjeru jer ‘žicu’ za uređenje prostora svakako ima. Naravno, ova je mama blogerica uložila i mnogo truda u svoju ljubav prema interijerima pa danas nema strah od toga da sama primi alat u ruke, a u tome joj čak pomaže i sinčić te naravno suprug. Ipak, pomoć drugih majstora ne bi značila ništa da Tea nije u stanju osmisliti ovako genijalne ideje za uređenje doma. Tako je primjerice u očima nekog promatrača prostor ispod stepenica samo prostor ispod stepenica, dok je Tei isti poslužio za izradu walk in tuš kabine. Hodniku je kroz godine dala nekoliko novih lica, dok i njezina kuhinja, kao i boravak oduševljavaju svojim detaljima.

Hodnik koji je Tea dala preurediti prije i poslije / foto: Privatna arhiva

Kakav god da je prostor, Tea zna kako ga iskoristiti

S obzirom na to da se ova mama i influencerica ‘bacila’ u ozbiljnu renovaciju životnog prostora njezine obitelji, zanimalo nas je kako to da se odlučila na takvo što, ali i odakle je crpila inspiraciju za ovaj pothvat.

– Bilo je vrijeme za stvaranje vlastitog životnog prostora, faks se približavao kraju i pojavila se želja za suživotom s partnerom. Otvorila se opcija kompletne renovacije prostora u obiteljskoj kući i to nam je bila prihvatljiva opcija kao mladom paru, da krenemo bez kredita i minusa. Inspiracija je krenula prvo od želja obje strane, onog što volimo i onog što nam treba, ali i od pitanja kako najbolje iskoristiti prostor s postojećim zidovima. Tako zapravo dolazimo do ideje tuš kabine ispod stepenica.

Izdvojeni članak

Razgovarali smo s knauferom: Prepustite posao stručnjacima

Što je bilo posebno kompleksno za napraviti, bilo je naše sljedeće pitanje.

– Najkompleksnije je bilo zidanje novog hodnika te rušenje zida da se spoji s ostatkom kuće. Posao se doslovno radio od nule. Tuš i nije bio toliko kompleksan posao. Postavile su se knauf ploče za vlažne prostore, podigli novi zidovi kako bi se dio ispod stepenica spojio s ostatkom kupaone, stavljena je hidroizolacija, a pločice su postavljene samo u tušu i na podu kupaone. Pošto kupaona nema prozor jer je u središtu kuće, stavljena je ventilacija, objasnila nam je Tea te je istaknula da je cijeli prostor zapravo radikalno promijenjen, pogotovo kuhinja.

– S obzirom na to da se radilo u kuhinji za jedan poznati hrvatski catering, rađeni su zidovi i podovi, dok je iznad kuhinje s knaufom spuštan strop, dodala je naša sugovornica.

Kupaonica koju je Tea dala preurediti i ‘walk in’ tuš koji je dala sagraditi / foto: Privatna arhiva

Voli kad ju prostor ‘zove’

Kako Tein dom obiluje prirodnim materijalima, zanimalo nas je koji materijali ju posebno inspiriraju.

– Nemam baš neku posebnu ljubav prema nekom materijalu osim cigle. Ciglu obožavam, ona bi morala biti dio mog doma taman da se stalno selim. Ostalo sve može kod mene proći, staklo, drvo, mramor, beton, koža… ma sve. Volim sve. Volim kombinacije svega i ne volim da je sve u istom tonu. Volim kada mi pogled zove ‘još’, kada interijer ima boje, teksture… kada me zove da opipam i uživam u prostoru, priča nam Tea.

kuhinja

Teina kuhinja s istaknutim receptom njezine bake i ostalim detaljima

Za kraj smo ovu vrsnu majstoricu upitali kako na jeftin način možemo maksimalno podići svoj interijer.

– Pravi tepih čuda radi, podigne prostor za tren, no morate paziti na odabir veličine, moj savjet je uvijek veći nego manji. Dekoracija na stolu ili stoliću je isto bitna. Primjerice, eukaliptus u vazi divno miriši, a kad se posuši ostaje dekoracija mjesecima. I naravno obiteljske slike, slike dragih trenutaka, naslijeđene slike, ‘uradi sam’ slike na platnu, sve to može krasiti zid i podići svaki prostor. Ja sam u okvir u kuhinji stavila bakin ručno pisani recept jednog kolača koji obožavam i sliku slikanu na platnu koju sam dobila na poklon od prijateljice. Volim predmete koji sami pričaju priču, i dok ih netko gleda kao sakupljače prašine za mene su ti predmeti dio moje životne priče i u njihovom ‘društvu’ zbilja uživam, zaključuje naša sugovornica.

Copy link
Powered by Social Snap