Pretraga

Reciklirala namještaj i napravila najkul dječju sobu inspiriranu gusarima

A- A+

Slikarica i scenografkinja koja u slobodno vrijeme umjetnost izražava i kroz uređenje interijera, odlučila je dječju sobu pretvoriti u pravi piratski raj. Reciklirajući namještaj stvorila je jedinstvene komade koji će vas odvesti na nezaboravno i bajkovito putovanje.

Foto: Staša Sahman

Staša Sahman, umjetničkog imena StašaS, akademska je slikarica te scenografkinja koja posebnu draž pronalazi u uređenju interijera.

Jedan od projekata u kojem je iskoristila sve čari reciklaže, bilo je i uređenje dječje sobe inspirirane gusarima. Kako je obična soba postala piratski raj, otkrila nam je u nastavku.

Krevet na kat

Kupnja već korištenog namještaja izvrstan je način kako za uštedu tako i za odgovorno ponašanje te promoviranje života bez stvaranja ikakvog otpada. Vođen tom mišlju, kupljen je i polovni krevet za tek 300 kuna.

Originalno je bio boje drveta te nije imao madrac, no našoj spretnoj majstorici to nije predstavljalo problem. Farbanje, dograđivanjem i dekoracijama – dosadan krevet pretvorila je u pravi filmski set.

Foto: Staša Sahman

– Kako je ideja bila sve skupa pretvoriti u dječju gusarsku sobu te da sve pritom paše i izgleda moderno – crno-bijela kombinacija bila je logičan odabir. Moderno, a istovremeno savršeno može povezati potpuno različit dizajn pojedinih komada, kazala je Sahman.

Foto: Staša Sahman

Za početak, pobojala je krevet u crno-bijelu boju, dok je za ostale dijelove koristila šperploče i ostatak starog drvenog kreveta.

Nakon što je napravila skicu i uzela sve mjere, krenula je na rezbarenje šperploče – što je učinila ubodnom pilom. Izradila je dijelove broda, brodsku kabinu, siluetu samog broda, te jarbol.

Izdvojeni članak

Svestrana umjetnica tapecirala stare stolce i stvorila bajkoviti kutak

Spašeni komadi

Posla je bilo i kada je na red došao ormar.

– S obzirom da je sama soba dosta malena, iskoristila sam stari dio regala koji sam prebrusila i ofarbala u crno-bijelu kombinaciju. Za izradu pruga te šahovskih ploča umjesto boje i nekoliko sati posla korištene su samoljepljive tapete, otkrila nam je Staša svoj trik.

Foto: Staša Sahman

I komoda za kompjuter je reciklirana te spašena od gotovo sigurne potpale.

– Bio je to savršen komad koji je nedostajao! Prebrusila sam je te ponovila postupak kao i na prethodna dva elementa, dodavši još i ručkice, kazala je Staša.

Foto: Staša Sahman

Foto: Staša Sahman

Foto: Staša Sahman

Foto: Staša Sahman

Uz puno volje i mašte, naša sugovornica je dovršila ovu zanimljivu sobu, a nadamo se da je i vama dala ideju kako da s malo novca, vašim mališanima učinite prostor specijalnim mjestom.

Troškovnik:

Bijela mat aqua boja za drvo – 69 kn

Boja za školske ploče – 2 x 47 kn

Šarafi, šperploča – cca 120 kn

Letvice, špaga duga 5 metara – 20 kn

Ukrasna ogledala, okviri – 30 kn

Karniša za zavjese – 40 kn

Samoljepljive tapete – 30 kn

Ručkice – 12 kn

 

Copy link
Powered by Social Snap