Pretraga

Na istoku Hrvatske gradit će se 206 stanova, cijena će im biti 1.300 za kvadrat

A- A+

Stižu dobre vijesti za stanovnike Osijeka i okolice koji muku muče s rastom cijena na tržištu nekretnina. U sklopu aktualne stambene politike, najavljena je izgradnja 206 APN stanova u Vinkovačkoj ulici, parcelizacija zemljišta na kojemu će pravo građenja dobiti mlade obitelji, te dodjela gradskih stanova.

Tvrđa

Tvrđa | foto: Grad Osijek

Grad Osijek će desetak stanova u svome vlasništvu po određenim uvjetima ponuditi mladim obiteljima, a parcelirat će i zemljište u prigradskom naselju Tenja te mladim obiteljima ponuditi pravo građenja, najavio je gradonačelnik prilikom posjeta potpredsjednika Vlade i ministra Branka Bačića istoku Hrvatske.

Izdvojeni članak

Osijek dobiva grad u gradu, idejno rješenje za OLT ima stambene blokove, bazen, šetnice

Na sastanku s ministrom dogovorena je i izgradnja 206 stanova Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u Vinkovačkoj ulici, u vrijednosti oko 23 milijuna eura.

Bačić je rekao kako će 206 APN-ovih stanova na Vinkovačkoj biti izgrađeni po modelu poticane stanogradnje gdje je planirana cijena jednog četvornog metra 1.300 eura.

– Mislim da je to iznimno prihvatljiva cijena i da ćemo odmah nakon objave javnog natječaja, a pretpostavljamo da bismo ga mogli objaviti negdje do kraja rujna ili početka listopada, time osigurati novih 206 stanova ovdje u gradu. Opet je Grad Osijek svojim zalaganjem i željom, a mislim da je i jedini od velikih gradova u Hrvatskoj, ušao u proces i model poticane stanogradnje kako bi zajedno s našom agencijom, odnosno s Republikom Hrvatskom, izgradio te stanove, rekao je ministar Bačić.

Subvencioniranje stambenog kredita

APN | foto: Unsplash

Bačić je u Osijeku bio kako bi uručio Ugovor o darovanju državnog zemljišta Gradu Osijeku za proširenje Poduzetničke zone Nemetin. Riječ je o zemljištu veličine 36 hektara vrijednom 12,9 milijuna eura, a zakonski uvjeti za darovanjem stečeni su jer je Grad svih svojih šest poduzetničkih zona popunio preko 50 posto.

– Zona se razvija, ispred nas je Jabil koji će uskoro otvoriti svoja vrata i čijim je dolaskom Osijek izašao na europsku i svjetsku investicijsku kartu. Tu je i investicija njemačkog IMS Geara koji će svoje prvo europsko postrojenje izvan Njemačke graditi upravo u Osijeku – rekao je osječki gradonačelnik Radić.

– Imamo zainteresiranih investitora i za ovaj dio zone gdje nam je danas darovano zemljište. S ovim ugovorom ćemo na Gradsko vijeće, a nakon toga u komunalno opremanje zone. Potom ćemo parcelirati zemljište i ponuditi na natječaju svim zainteresiranim investitorima – dodao je naglasivši kako Osijek trenutačno bilježi visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost.

U ovoj Bauštelskoj reportaži doznajte sve o povijesnom spajanju osječke šetnice uz Dravu.

Copy link
Powered by Social Snap