Pretraga

Drvo ne prestaje biti IN: Trajan klasik prilagodljiv svakom dizajnu i površini interijera

A- A+

Prirodni materijali vječna su klasika svakog stila uređenja interijera, kao i svakog tipa prostora. Njihovim korištenjem u prostoru se vrlo jednostavno postiže osjećaj harmonije, jedinstvenosti i estetike, posebice kada je u pitanju drvo – jedan od najčešće korištenih prirodnih materijala. Drvo ne gubi na popularnosti, njegove su namjene bezbrojne, kao i efekti koji se njime mogu postići u interijeru.

Drvo u interijeru | foto: Unsplash

Materijal koji se nitko ne trudi zaobići u svom interijeru i koji uvijek pronađe način kako se prilagoditi novim stilovima – drvo.

Prirodni materijali vječna su klasika svakog stila uređenja interijera, kao i svakog tipa prostora. Njihovim korištenjem u prostoru se vrlo jednostavno postiže osjećaj harmonije, jedinstvenosti i estetike, posebice kada je u pitanju drvo – jedan od najčešće korištenih prirodnih materijala. Popularnost drva očituje se u bezbrojnim načinima njegove primjene. Njegova estetika svakom interijeru dat će toplinu, eleganciju i ugodan osjećaj doma.

Donosimo neke od najpopularnijih načina korištenja drva u stambenim i poslovnim prostorima.

Detalji izrađeni od drva | foto: Pexels

Veliki komadi namještaja gotovo uvijek su od – drva

Kada se upuštamo u proces uređenja doma ili poslovnog prostora jedan od najvažnijih trenutaka uvijek je odabir velikih komada namještaja. Blagovaonski ili radni stol, krevet, stolice, pomoćni stolci, vitrine, komode i ormari gotovo uvijek su izrađeni upravo od drva.

Drvo pruža brojne mogućnosti, ali i obećava dugotrajnost. Jedna od najvažnijih karakteristika drva sposobnost je prilagođavanja svakom stilu, trenutnom i onom koji će tek doći.

Ne čudi stoga činjenica da se upravo drvu okreće svatko tko uređuje svoj interijer, jer drvo je nezaobilazno u svima. Kako u stambenim, tako i u poslovnim prostorima, jedan od najkorištenijih komada namještaja je stol. Uredski, blagovaonski, pomoćni… Funkcije su brojne, ali gotovo svaki bit će napravljen od drva.

Drveni blagovaonski stol | foto: Unsplash

Drvo je materijal koji dopušta mijenjanje nakon godina postojanja. Mogućnosti njegove preobrazbe korištenjem malo boje i pokojeg alata su bezbrojne. Stari komadi s buvljaka upravo će tako svoje mjesto pronaći u suvremenom interijeru.

Kako u dizajnu interijera, tako i u produkt dizajnu, jedan od trenutno najpopularnijih stilova je minimalizam. Namještaj izrađen od drva to maksimalno omogućava, dopušta i iskorištava. Jednostavne linije velikih komada uklopit će se u svaki interijer i nadopuniti njegovu priču dopuštajući pritom i ostalim komadima namještaja ili detaljima da daju svoj doprinos prostoru.

Drveni namještaj u interijeru | foto: Unsplash

U proteklih nekoliko godina sve veću popularnost stječe i stalak za odjeću. Ovaj itekako koristan komad u interijeru često služi i kao dekoracija. Brojni primjerci izrađeni su od metala, no mogu se pronaći i drvene verzije. Svoje mjesto pronalaze u spavaćoj sobi ili predsoblju, a ako odaberete drvenu opciju ovaj komad zauvijek se može mijenjati s prostorom ako ga vješto pobojite u neutralnu boju ili odaberete opciju prirodnog boja drva.

Stalak za odjeću od drva | foto: Unsplash

Bezvremenska estetika drvenih detalja

Ono što svaki prostor čini domom oduvijek su detalji. Iako su veliki komadi namještaja ono bez čega se u prostoru ne može i bez čega prostor gubi funkciju, ne smije se zanemariti uloga koju imaju detalji.

Tu u priču ponovno ulazi drvo. Ovisno o stilu koji prevladava u interijeru razlikovat će se i detalji izrađeni od drva. Dok će se neki odlučiti za izlaganje suvenira s putovanja, poput drvenih maski, drugi će i u slučaju dekoracije funkcionalnost staviti na prvo mjesto i odabrati detalj poput dodatka za odlaganje stvari u kadi.

Drveni detalj u interijeru | foto: Pexels

Copy link
Powered by Social Snap