Pretraga

Novi hotel građen kao dio planine, imat će 48 zasebnih vila i 12 hotelskih soba

A- A+

Iako na bliskom istoku ima obilje originalnih hotela, ovakav hotel još ne postoji. Hotel je u potpunosti ugrađen u vrh planine u pustinji na arapskom poluotoku. Projektanti su Oppenheim Architecture, a projekt financira The Red Sea Development Company (TRSDC). Ovaj hotel je samo jedan projekt TRSDC-a od njih 50 (resortova), sveukupno oko 8.000 hotelskih soba i 1.000 ugostiteljskih objekata.

Desert Rock Hotel | Oppenheimer Architecture

Novi hotel se gradi u/na planini u pustinji neposredno u blizi grada Riyadh. Završeni hotel će imati 48 zasebnih vila i 12 hotelskih soba. Prvi iskapanje kamena iz stijene na planini počelo je u srpnju ove godine. Projekt je nazvan Desert Rock, koji u prijevodu znači pustinjski kamen. Osim što će hotel nuditi luksuzne sobe i vile sadržavat će i spa, teretanu, luksuzne prostorije za blagovanje i poglede na horizont i pejzaž koji oduzimaju dah. Pošto se hotel nalazi u pustinji, gosti će moći tu pustinju iskoristiti za aktivnosti s više adrenalina, poput vožnje beach buggy vozila ili šetnje dinama. Pogledi na nebo u pustinji su također izuzetni jer u je i širem krugu sve netaknuta priroda pa se nebo ni ne vidi od zvijezda.

Desert Rock Hotel | Oppenheimer Architecture

Oppenheim Architecture firma je dobila posao projektanta i cilj im je bio spojiti hotel s prirodom i okolišem uz moto ‘gradimo sa zemljom ne na njoj’.

Desert Rock Hotel | Oppenheimer Architecture

– Želimo stvoriti destinaciju koja će dozvoliti našim gostima da iskuse netaknutu prirodu Saudijske Arabije. Desert Rock će pružati svojim gostima konstante spektakularne prizore dok uspijeva sačuvati prirodni pejzaž za buduće generacije. Naša inspiracija je okoliš koji nas okružuje, koji uz maksimalan luksuz, omogućuje gostima stapanje s prirodom i kreiranje nezaboravnih sjećanja, izjavio je CEO TRSDC-a na presskonferenciji.

Desert Rock Hotel | Oppenheimer Architecture

Deser Rock će imati najveći mogući certifikat LEED. Sva voda i vodovodi će sakupljati vodu iz kišnica i filtrirati ju kako bi se ponovno iskoristila za potrebe hotela. Sav kamen koji je iskopan iz planine iskoristit će se za izgradnju zidova hotela, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja 2022. godine. Cijeli projekt je samo dio Saudijskog većeg projekta za zapadnu obalu poluotoka, točnije istočnu obalu Crvenog mora. Cilj je ukupno izgraditi 50 super luksuznih resortova, 8.000 hotelskih soba i 1.000 ugostiteljskih objekata. Taj veliki plan se završava do 2030. godine. Osim ovog hotela, planira se i razvijanje grada Neoma u 170 kilometarski linearni grad uz obalu mora koji bi mogao biti dom milijunu ljudi.

Novi hotel građen kao dio planine, imat će 48 zasebnih vila i 12 hotelskih soba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap