Pretraga

Novi luksuzan trend: Što mislite o kaminu u kupaonici?

A- A+

Kupaonice se prečesto zanemaruju u domovima sa živopisnim kuhinjama i dnevnim boravcima, spuštenim u nenadahnjujući utilitaristički status. No, potaknuti željom da se živi u pravim utočištima iz doba pandemije, kupaonica se brzo pretvara u umirujuće i spa utočište.

Kamin u kupaonici, foto: Instagram

Jedan od najdramatičnijih načina za povećanje ovog nedovoljno iskorištenog prostora? Impozantan, ali spokojan kamin. Stručnjaci iz industrije Showers To You iskopali su u top trendovima u kupaonicama u ovom trenutku i otkrili da su kamini najpopularniji kupaonski pribor na Pinterestu, piše Architectural Digest.

Ljeto je idealno vrijeme da se upustite u renoviranje kamina, budući da će kad temperature počnu padati, pjenušave kupke biti popraćene toplim pucketavim plamenom. Ovaj novi trend su prigrlili mnogi poznati, pa između ostalog i Gisele Bündchen i Tom Brady.

Izdvojeni članak

Drveni pod u kupaonici – Je li strah iracionalan?

Na stranu bogat izvor topline, privlačnost ovog trenda kupaonice je u tome što je to jednostavno ‘lijepa, luksuzna stvar’. Čak i najmanja dnevna soba može imati koristi od kamina, ali u kupaonici je posebno ugodan. Kupaonice su obično organizirane oko umivaonika ili kade u centru, ali kada ima dovoljno mjesta da to bude kamin, onda je to još posebnije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Westside Tile and Stone (@westsidetileca)

Iako se mogu kasnije dodati u kupaonice, kamine je lakše smjestiti u novogradnje jer se od samog početka mogu konfigurirati u udoban raspored. Najvažnije za sve kamine na drva je osigurati da je dimnjak u vrhunskom obliku ili da je dimovodni sustav pravilno instaliran.

Zbog vode koja prska u blizini kade, električni kamin je jedno veliko ne, a plinski kamini zahtijevaju dodatnu prepreku instalacije plinskih vodova. Ali kada se takva logistika uspostavi, čeka vas radosno raspoloženje.

Što se tiče stila kamina koji je najprikladniji za kupaonicu, on bi u konačnici trebao odražavati cjelokupnu estetiku – ili može biti prilika da se namjerno unese novi sloj u shemu dizajna. Na primjer, jedan iza stakla mogao bi uljepšati rustikalni ugođaj, ili bi formalnija verzija u kombinaciji s umjetničkim djelima mogla uveličati cijeli prostor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli My Victorian House Love (@myvictorianhouselove)

Novi luksuzan trend: Što mislite o kaminu u kupaonici?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap