Pretraga

Novi trg u Makarskoj na dvije razine, sa skulpturalnom klupom i šetnicom  

A- A+

Iz drugog pokušaja, nakon tri godine planiranja, Grad Makarska konačno je uspio s mrtve točke pokrenuti projekt uređenje Trga Hrpina. U javnu gradsku površinu biti će uloženo približno 500 tisuća eura, a prostor će ‘ušminkati’ lokalna tvrtka Mata. Trg bi po završetku radova trebao dobiti centralni prostor omeđen šetnicom.

Makarska novi trg

Makarska novi trg | foto: Grad Makarska

Projekt obnove Trga Hrpina u Makarskoj je vrijedan 519.518,63 eura, a izvođač radova je tvrtka Mata koja je ovaj posao dobila i na prvom natječaju, a koji je poništen. Naime, tek nakon provedene javne nabave utvrdilo se kako u natječaj nije bio uključen projekt podzemni instalacija.

Izdvojeni članak

Kraljevica ima novi trg, nagrađeno arhitektonsko ostvarenje u kamenu

Iz Grada Makarska ističu kako arhitektonsko uređenje Trga Hrpina oživljava skrivenu ljepotu ovog javnog prostora na poseban način. Naime, prema idejnom rješenju novi trg površine 600 kvadrata bit će rekonstruiran na dvije razine, te će predstavljati prostor za svakodnevno druženje, ali i plato za održavanje manifestacija.

Makarska novi trg

Makarska novi trg | foto: Grad Makarska

Makarska novi trg

Makarska novi trg | foto: Grad Makarska

Prema idejnom rješenju projekta na kosini između zgrada nalazit će se praznina idealna za gradsku loža, podignuta stepenicama od rive, kao na vidikovcu. Strma plohu sadašnjeg trga tako će biti pretvorena u centralni prostor, sa skulpturalnom klupom i obodom koji će imati ulogu šetnice.

Makarska novi trg

Makarska novi trg | foto: Grad Makarska

Osnovni materijali koji će biti korišteni su beton i kamen. Jednom kada gradilište bude otvorene očekuje se da će radovi biti završeni unutar 90 dana.

Pogledajte ovdje kako će izgledati novi Trg Republike u Čakovcu.

Copy link
Powered by Social Snap