Pretraga

U centru Zagreba se smjestila zgrada neobičnog izgleda: Sviđa li vam se ovakvo pročelje?

A- A+

Vozeći se biciklom kroz centar grada, pogled nam je privukla jedna zgrada neobičnog arhitektonskog stila. Jednostavno smo se morali zaustaviti, nekoliko trenutaka diviti, a potom i fotografirati zgradu s modernim, zlatnim pročeljem te izbočenim prozorima.

Neobična zgrada u Petrinjskoj ulici | foto: bauštela.hr

U samom srcu našeg glavnog grada, naviknuli smo se gledati starije zgrade čije su fasade nerijetko oronule i derutne, ali mi smo naišli na jedno pravo osvježenje. Radi se o moderno stambeno-poslovnoj zgradi s nesvakidašnjim, ali ujedno i veoma atraktivnim pročeljem. Ovaj impresivni dragulj je smješten u Petrinjskoj ulici 87, između dvije zgrade uobičajenog, odnosno da to tako kažemo, ‘klasičnog’ izgleda.

Neobična zgrada u Petrinjskoj ulici | foto: bauštela.hr

Inače, investitor u ovu zgradu je tvrtka Mešić COM d.o.o., i kako piše na njihovim službenim stranicama, ulična strana fasade izvedena je kao
dvostruka element fasada tip KFK DS-MG. Unutarnje staklo je trostruki IZO, dok je vanjska ovojnica izvedena od istegnutog metala tipa Avantall AVT LV 28 završne boje ‘Gold’.

Ova fascinantna građevina u svom sastavu ima jedan poslovni prostor te sedam stanova, od 97 do 125 kvadrata, raspoređenih na četiri kata.

Neobična zgrada u Petrinjskoj ulici | foto: bauštela.hr

Svojim se izgledom svakako ističe u moru istih, tradicionalno građenih zgrada i kao takva, nama je odmah privukla pažnju. Sviđa li se i vama ovakav arhitektonski stil? Ili pak mislite da ovakva vrsta arhitekture nije prikladna za našu metropolu?

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Neobična kuća na Sveticama – Nazire li se obnova?

Copy link
Powered by Social Snap