Pretraga

Želite dati novi izgled starom namještaju? Poslužite se s ovih devet trikova s TikTok-a!

A- A+

Među najzabavnijim i najkreativnijim poslovima je svakako i nadogradnja namještaja, odnosno ‘flipping furniture’. Iako je u pitanju dosta zahtjevan posao, postoje neki trikovi koji to mogu olakšati. Naravno, savjete možete pronaći na TikToku-u.

Zid u boji i retro namještaj odlaze u povijest I Unsplash; Devon Janse van Rensburg

Kako piše Architectural Digest, Meghan Wheeler je jedna od najpoznatijih tiktokera koji se bave prenamjenom starog namještaja. U listopadu prošle godine se počela baviti ovim poslom kao hobijem, a onda je počela snimati transformacije i stavljati ih na društvene mreže. nije dugo trebalo da bi postala poznata, pa tako samo na TikTok-u ima više od 120 tisuća pratitelja.

Iako djeluje kao da je u pitanju nešto što je teško napraviti ako nemate dovoljno predznanja, to ustvari nije slučaj. Štoviše upravo na TikTok-u možete pronaći savjete koji će vam pomoći da se snađete u procesu. Devet je koraka koji će vam pomoći da vaš rad izgleda kao rad profesionalaca, a evo i što je potrebno napraviti!

Čistač

Prije nego što počnete sa samim procesom preuređenja, potrebno je sve pripremiti tako što ćete sve očistiti. Možete koristiti bilo što, dokle god će odmastiti namještaj. Stari namještaj zna biti puno voska, a moguće je i da ima loš miris ili mrlje. Možete koristiti čak i sapun za pranje suđa, pogotovo ako nije u pitanju neka teška prljavština.

@thepaintedpiano A little furniture painting tip. 🧼 Clean before you sand! #tipsandtricks #cleaningtiktok #furnituretiktok #diyfurniturepainting #furnitureflip ♬ Soap – Melanie_Martinez

Kružna brusilica

Sljedeće na ovoj listi je svakako skuplje, a to je kružna brusilica. Zaista, ako planirate uložiti u samo jednu stvar, onda je svakako to brusilica. Ako želite u potpunosti promijeniti izgled namještaja, velike su šanse da ćete mijenjati i boju. Kako bi se boja dobro uhvatila, potrebno je skinuti onu staru.

Brusilica će vam također pomoći u pripremi što se tiče ravnanja – bilo kakve nepravilnosti i rupe možete riješiti upravo brušenjem. Svakako ako nemate brusilicu, trebat će vam brus papir, koji će biti puno teže koristiti.

@furnitureflipsbysarah Let’s Sand!! #furnitureflipbysarah #furnitureflipping #sandingwood #howtosand #diyfurniture #furnituremakeover #diytiktok #furnitureartist ♬ Up Beat (Married Life) – Kenyi

Kistovi

Kada ste završili s pripremom namještaja, vrijeme je za samo bojanje. I dok je bitno odabrati kvalitetnu boju (doći ćemo i do toga), još je bitnije da imate kvalitetne kistove. Preporučuje se da koristite sintetičke kistove, zato što će olakšati postizanje završnog sjaja i moći ćete biti maksimalno precizni.

Temeljna boja, boja i brtvilo

Ovo je također nešto u što se isplati uložiti. Ako već želite ovdje uštedjeti, svakako se potrudite uzeti kvalitetnu temeljnu boju. Priprema je ono što će olakšati da sama boja dobro izgleda, pa ako se potrudite oko brušenja i temeljne boje, velike su šanse da će finalan proizvod izgledati odlično!

Bušilica i odvijač

Iako ovo nisu stvari koje će biti baš neophodne u svakom procesu, velike su šanse da će vam ipak trebati da biste napravili posao do kraja. Možete si olakšati posao tako što ćete kupiti i akumulatorski odvijač – djeluje kao da nije u pitanju velika pomoć, ali zaista je. Pogotovo za vaše živce.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Mehaničar postao hit na TikToku: Pokazao kako ‘čisti’ ruke nakon posla

Namještaj koji transformirate

Naravno, koliko god se trudili pripremiti ostatak, ne možete zapravo ništa napraviti dok ne pronađete komad namještaja koji želite promijeniti. Ono što može biti izazovno jest odlučiti što bi moglo biti materijal za dobru i kvalitetnu promjenu, a što neće izdržati proces.

Najbitnije je da stvari koje uzmete imaju dobru i čvrstu strukturu. Idealno bi bilo kada stvari uopće ne bi bile razbijene, ali bitno je da su eventualni popravci takvi da ih je moguće riješiti brzo i efikasno.

Copy link
Powered by Social Snap