Pretraga

Galerija: Pogledajte kako iz zraka izgleda najskuplje gradilište u BiH

A- A+

U punom su jeku radovi na najdužoj i najskupljoj ugovorenoj dionici Koridora V c kroz Bosnu i Hercegovinu, Medakovo – Ozimice. Riječ je o dionici koja se nalazi na trasi u dužini od 8,5 kilometara, a koja podrazumijeva regulacija korita Usore, Tešanjke i Trebačke rijeke u dužini od šest kilometara. Autoceste FBiH upravo su objavile prve fotografije mega gradilišta iz zraka koje svjedoče o razmjeru ovoga projekta.

Koridor V c BiH

Koridor V c BiH | foto: JP Autoceste FBiH

Od 650 kilometara paneuropskog autoputa na Koridoru V c, od Budimpešte do Jadranskog mora, 317 kilometara je kroz Bosnu i Hercegovinu od čega je do sada izgrađeno 126 kilometara. Uz dionicu Putnikovo Brdo – Medakovo, na međuentitetskoj liniji kod Doboja, krajem 2023. godine započeli su radovi i na najdužoj i najskupljoj ugovorenoj dionici Medakovo – Ozimice.

Gradilište se kroz nešto više od četiri mjeseca pretvorilo u mravinjak, intenzivno se provode zemljani radovi, a već se započelo i s konstrukcijom armirano betonskih elemenata. Koliko je posla obavljeno i kako gradilište izgleda iz zraka s javnošću su podijelile Autoceste FBiH objavivši prve fotografije mega gradilišta iz zraka.

Izdvojeni članak

Most Počitelj u sanaciji, otvorenje nove dionice Koridora V c do 1. svibnja

Radovi bi, tvrde izvođači, usprkos uvećanim troškovima i brojnim tehničkim izazovima, trebali biti gotovi do sredine 2026. godine, kako to i predviđaju rokovi. Duga 8,5 kilometara, dionica Putnikovo Brdo – Medakovo uz šest mostova podrazumijeva i regulacija korita Usore, Tešanjke i Trebačke rijeke u dužini od šest kilometara.

Iz radnih strojeva na gradilištu Koridora V c ukrali 1.500 litara goriva, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap