Pretraga

Grad subvencionira uređenje fasada na višestambenim zgradama: Mjere mogu koristiti svi građani

A- A+

Grad Đurđevac provodi program mjera poticanja gradnje i obnove kuća, a nedavno su dodali još jednu dopunu. Sada će Grad subvencionirati uređenje fasada na višestambenim zgradama na kojima ne postoji termo fasada.

Program mjera poticanja gradnje i obnove, foto: Grad Đurđevac

Vijećnici su na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca jednoglasno usvojili dopunu programa mjera poticanja gradnje i obnove kuća kojom se utvrđuju uvjeti za korištenje subvencija. Programom je obuhvaćena dopuna vezana za uređenje fasade za višestambene zgrade na kojima ne postoji termo fasada.

Izdvojeni članak

Veliki projekti u Đurđevcu: Komunalija osigurala besplatne priključke na vodovod, gradi se u poduzetničkoj zoni

–  Nakon što smo donijeli mjeru za sufinanciranje fasade za obiteljske kuće u iznosu od 10 tisuća kuna, sada u program dodajemo i novu mjeru za višestambene zgrade gdje se subvencionira uređenje fasade u iznosu od 5.000 kuna po svakom posebnom dijelu odnosno stambenoj jedinici u zgradi. Ove mjere mogu se koristiti uz uvjet da se ne koriste druge mjere od strane grada, APN-a ili Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ove mjere mogu koristiti svi građani, a ne samo mlade obitelji s djecom, rekao je predsjednik gradskog vijeća, Željko Lacković.

Copy link
Powered by Social Snap