Pretraga

Gradit će se moderan wellness kompleks: 900 kvadrata spa zone i bazena s termalnom vodom

A- A+

Suvremena infrastruktura od 25 tisuća četvornih metara prostora, dogodine će postati jedan od najvećih kompleksa wellnessa i bazena u Hrvatskoj. Obnovljene terme u Topuskom, nudit će daleko višu kvalitetu postojećih usluga, ali i dodatne bazenske, wellness, sportske i ugostiteljske sadržaje. Izvođenje radova bi prema procjenama trebalo započeti do jeseni, a biti dovršeno do lipnja 2025. godine. Procijenjena vrijednost veća je od 26 milijuna eura, a dio sufinanciraju Sisačko – moslavačka županija i Ministarstva turizma i sporta. Projektnu dokumentaciju izradio je arhitektonski ured Denk Arhitekti.

Top-Terme Topusko

Top-Terme Topusko | Foto: screenshot Pointers Travel/YouTube

Lječilište i Top – terme Topusko idu u potpunu modernizaciju i obnovu. Točnije, uredit će se više od 15 tisuća četvornih metara unutarnjih i još 10 tisuća vanjskih površina velikog kompleksa. Radovi bi trebali započeti ujesen ove i biti gotovi do lipnja sljedeće godine.

Planira se uređenje više od tisuću četvornih metara vodene površine s raznim atrakcijama, rekreativni bazen te sedam hidromasažnih bazena s mogućnošću korištenja termalne vode u protočnom načinu. Spa zona prostirat će se na 900 kvadrata zatvorene površine te nuditi raznovrsne saune i bazene. Nova wellness zona na 400 četvornih metara, dnevno će moći opslužiti 120 do 180 gostiju, piše jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Završeni radovi na Lječilištu Topusko: Ulaganja vrijedna 16 milijuna kuna

Nedavno je rekonstruiran interijer i ovojnica zgrade ‘Petrova gora‘ za 3,7 milijuna eura, a koja služi za smještaj i liječenje. Značajna su sredstva uložena i u uređenje novog odsjeka hidroterapije i fangoterapije zgrade za blatne kupke, kao i dva milijuna eura u obnovu centralne toplinske stanice i toplovodnog sustava kompleksa, koji koristi geotermalnu vodu kao energent.

– Tijekom Vojne krajine, termalna voda i ljekovito blato koristili su se za liječenje i rehabilitaciju vojnika baš kao i danas. Osobitost je i to što se cijeli kompleks, kao i veći dio mjesta, grije na termalnu vodu unatrag četrdeset godina, istaknuo je ravnatelj Top – termi Topusko Domagoj Mosler.

Radovi na revitalizaciji kompleksa termi i lječilišta u Topuskom, vrijedni su 26 milijuna eura. Od toga je 17,2 milijuna eura osigurano uz pomoć Sisačko – moslavačke županije i Ministarstva turizma i sporta. Zajednica ponuditelja predvođena arhitektonskim uredom Denk Arhitekti, izradila je projektnu dokumentaciju. Usput, zdravstveni turizam je grana s godišnjom stopom rasta od 15 do 20%.

Cilj je proširi geotermalnu mrežu na šire područje općine Topusko, tako da je svako kućanstvo povezano. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap