Pretraga

Završeni radovi na Lječilištu Topusko: Ulaganja vrijedna 16 milijuna kuna

A- A+

Nakon desetak godina, u Topuskom su izvršena prva konkretna ulaganja u zgrade kojima su bile potrebna kako vanjska obnova, tako i unutarnje uređenje. Tako su zgrade dobile novu stolariju, novo uređene sobe, novi sustav grijanja/hlađenja i novu fasadu.

Topusko | foto: Sisačko-moslavačka županija

Projekt energetske obnove zgrade Petrova gora izveden je u sklopu javnog poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.  Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 16 milijuna kuna, a isti je sufinanciran bespovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Projektom je izvršena energetska obnova fasade, dovršena zamjena stolarije, uveden novi sustav grijanja i hlađenja primjenom ventilokonvektora s automatikom upravljanja, nadograđena postojeća ventilacija, ugrađena štedna rasvjeta, izvršena je rekonstrukcija balkona i ugrađen0 sui dodatni ventilokonvektori u prostorima zgrade Petrova gora.

Topusko | foto: Sisačko-moslavačka županija

Izdvojeni članak

Država gradi 10 stambenih zgrada u Glini, Petrinji i Topuskom: 143 milijuna kuna za 142 stana

– Osim učinkovitijeg korištenja obnovljivih izvora energije, povećana je kvaliteta liječenja i boravka pacijenata i zaposlenika ustanove koja je od ključne važnosti u zdravstvenom te gospodarskom smislu ovog područja, cjelokupne Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske,  izjavio je ravnatelj Mosler.

Projekt je obišao i župan Ivan Celjak koji je istaknuo kako će se ovakvim projektima, privući turiste i kroz zdravstveni i komercijalni turizam u Topuskom.

– Kada govorimo o turizmu, Topusko je najvažnija turistička destinacija na području Sisačko-moslavačke županije, ali želimo da Topusko bude i najatraktivnija destinacija kontinentalne Hrvatske. Zato su iznimno važna ova ulaganja i ona će se nastaviti i dalje. Veći broj turista znači i veće prihode, a to povlači i radna mjesta ovdje u Topuskom i konkurentnu plaću, izjavio je Celjak.

Izdvojeni članak

Započeli radovi na izgradnji dvije nove zgrade: Tu će se smjestiti stradali iz potresa

Uz projekt energetske obnove Lječilište Topusko i društvo TOP-TERME d.o.o. ovog trenutka provode još sedam projekata čija je ukupna vrijednost, uključujući i projekt energetske obnove, 55.6 milijuna kuna, a prema riječima sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, u pripremi je još novih projekata kojima će se između ostaloga obnoviti bazeni i dodati novi sadržaji poput wellnessa.

Copy link
Powered by Social Snap