Pretraga

Država gradi 10 stambenih zgrada u Glini, Petrinji i Topuskom: 143 milijuna kuna za 142 stana

A- A+

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek potpisao je ugovore za izgradnju 10 višestambenih zgrada, a ukupna vrijednost tih ugovora je veća od 143 milijuna kuna. Četiri višestambene zgrade su u Petrinji sa 64 stana, četiri su u Glini s 52 stana i dvije višestambene zgrade u Topuskom s 26 stanova.

Stambena zgrada, ilustracija | foto: Unsplash

Rok izgradnje je 12 mjeseci, a u tijeku su postupci javne nabave za izgradnju još 10 zgrada u Petrinji, Glini, Gvozdu i Dvoru, piše na stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ured je do sada obnovio 2.287 kuća u nekonstrukcijskoj obnovi, a 837 kuća obnovljeno je postupkom samoobnove koju Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje prati kako bi vlasnicima omogućio isplatu Zakonom o obnovi predviđenih sredstava.

Izdvojeni članak

Plenković obišao gradilišta na autocesti Zagreb-Sisak: ‘Tom će kraju udahnuti novi život’

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Središnjem državnom uredu dostavilo je 653 odluke za konstrukcijsku obnovu, a do danas su potpisani ugovori s vlasnicima za izgradnju 56 zamjenskih obiteljskih kuća.

Trenutno su u tijeku građevinski radovi na izgradnji i pripremi izgradnje na 30 lokacija na području Sisačkomoslavačke i Zagrebačke županije.

Copy link
Powered by Social Snap