Pretraga

Započeli radovi na izgradnji dvije nove zgrade: Tu će se smjestiti stradali iz potresa

A- A+

U Topuskom je započela izgradnja dvije višestambene zgrade koje će u svom sastavu imati 26 stanova. Vrijednost radova iznosi 30.500.000 kuna, a u zgradama će biti smješteni stradalnici posljedica katastrofalnog potresa.

Započela izgradnja stambenih zgrada u Topuskom | foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

Početkom prošlog tjedna je u Topuskom održano svečano otvaranje početka izgradnje dvije višestambene zgrade na adresi Vranovinska cesta 33. Zgrade će imati ukupno 26 stanova, a u nadležnosti su Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. U zgradama će biti smješteni ljudi čiji su domovi stradali u potresu. Vrijednost radova iznosi 30.500.000 sa PDV-om, od čega će se većina (95 posto) financirati bespovratnim sredstvima EU fondova, a preostalih pet posto su osigurani sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Idejni nacrt stambenih zgrada u Topuskom | foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje

Svečanom otvaranju su nazočili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek.

Izdvojeni članak

Država gradi 10 stambenih zgrada u Glini, Petrinji i Topuskom: 143 milijuna kuna za 142 stana

Copy link
Powered by Social Snap