Pretraga

Jedna od najopasnijih cesta u Hrvatskoj ide u rekonstrukciju vrijednu 3,95 milijuna eura

A- A+

U Vodicama započinje realizacija projekta rekonstrukcije državne ceste D8 koja će biti provedena u četiri etape. Radovi bi trebali biti gotovi do početka naredne turističke sezone, a vrijedni su 3,95 milijuna eura. Na ovoj dionici se nalazi jedno od najopasnijih raskrižja u Hrvatskoj koje će u novoj shemi biti unaprijeđeno sa sigurnosnog aspekta. Također, rekonstrukcija prometnice bit će iskorištena za sanaciju sustava vodovoda i odvodnje.

vodice | foto: screen shot Grad Vodice

vodice | foto: screen shot Grad Vodice

Stanovnici Vodica s veseljem su dočekali pripreme za otvaranje gradilišta na državnoj cesti D8 koja dugi niz godina predstavlja crnu točku prometovanja na ovome području. Riječ je o realizaciji projekta ‘Rekonstrukcija državne ceste D8 u Vodicama, križanja i pješačke staze‘  na trasi dugoj  920 metara, u vrijednosti 3,95 milijuna eura. Izvođač radova po provedenoj javnoj nabavi je tvrtka Sarađen.

Radovi će se provesti u četiri etape zbog regulacije prometa, a plan je da sve bude završeno do početka turističke sezone 2024. godine. Napominje se i kako će u sklopu rekonstrukcije biti izgrađeno 1.050 metara fekalne kanalizacije, uključujući 850 metara fekalnog kolektora i 240 metara tlačnog cjevovoda te vodoopskrbna mreža u dužini od 230 metara i dva rotora.

Izdvojeni članak

Nakon pet godina: Prvo reciklažno dvorište za građevinski otpad u Šibensko-kninskoj županiji

Križanje na ovoj dionici državne ceste D8 jedno je od opasnijih u Hrvatskoj, a nakon projekta rekonstrukcije, čiji bi radovi trebali završiti do sljedeće turističke sezone, omogućit će se bolje i sigurnije funkcioniranje svih vozila na ovom dijelu prometnice. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izjavio je kako će projekt biti završen u roku od 9 mjeseci.

Gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov naglasio je važnost projekta za Grad Vodice istaknuvši kako će se kompletan dio ceste, kao jedne crne točke,  konačno razriješiti što će rezultirati sigurnijim i slobodnijim protokom vozila te, uz ostale radove na gradskoj infrastrukturi, doprinijeti potpuno novoj vizuri grada.

Prometne probleme u Splitu trebala bi rješiti izgradnja nove spojne ceste Vučevica i tunela Kozjak, pogledjate ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap