Pretraga

Krenuli radovi na vukovarskoj zaobilaznici za 28 milijuna eura: Centar grada napokon će ‘prodisati’

A- A+

Na ovo se čekalo dugi niz godina. Vukovarska zaobilaznica će, na dionici Bršadin sjever – čvorište Lužac, biti duga 6,5 kilometara. Troškovi radova na projektu vrijedni su 28 milijuna eura. Realizacijom zaobilaznice, rasteretit će se gusti promet u centru Vukovara. Uz to, planirani su još neki projekti izgradnje prometne infrastrukture u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

TZV Vukovar

Vukovar | Foto: TZV Vukovar, screenshot

Pravi ‘teror’ teretnih vozila, godinama trpe stanovnici Vukovara. Zbog toga što grad nije imao adekvatnu obilaznicu, sav se promet, na javno negodovanje građana, slijevao u njegovo središte. Srećom, konačno će se realizirati vukovarska zaobilaznica dugačka 6,5 kilometara. Radovi od Bršadina do Lušca, vrijedni 28 milijuna eura, doprinijet će gradskoj protočnosti prometa, prenosi vecernji.hr.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgleda gradilište zaobilaznice Novog Vinodolskog i zahtjevno probijanje tunela

– Znamo i sami da se tu radi o važnom europskom pravcu, o spoju Luke Vukovar s desetim koridorom i to je jedan od značajnih projekata koji nadilazi interes Vukovarsko – srijemske županije, ima širi prometni značaj, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Slijedom toga, provode se i drugi važni projekti prometne infrastrukture u Vukovarsko – srijemskoj županiji. U posljednjoj fazi je izgradnja ceste srijemske granične transverzale u duljini od 40 kilometara. Na relaciji Apševci – Lipovac, postoje određeni problemi s izvođačima. Želja Hrvatskih cesta je riješiti i cestu od Mirkovaca prema Tovarniku, za koju je proveden postupak javne nabave.

Pogledajte ovdje za koliko je cijena stambenih kvadrata u Vukovaru niža od ostatka Hrvatske.

Copy link
Powered by Social Snap