Pretraga

Nov nogometni stadion: Nakon top travnjaka s umjetnom travnom grade se i tribine

A- A+

Izgradnja sportskog kompleks Vinež u Labinu, čije je nogometno igralište s umjetnom travom dovršeno u kolovozu, bliži se kraju. Upravo je raspisana javna nabava za izvođača radova posljednje faze projekta – izgradnju pratećeg stadionskog objekta i tribine. Tako će maleni grad od samo 11.000 stanovnika dobiti ono o čemu mnogi ‘veliki’ samo pričaju i sanjanju.

vinež tribine

vinež tribine | foto: Grad Labin

Grad Labin raspisao je javnu nabavu za odabir izvođača radova pratećeg objekta i tribine igrališta sportskog kompleksa Vinež. Radi se o radovima procijenjene vrijednost 705.000 eura od čega je 159.200,00 eura osigurano bespovratno kroz Ministarstvo turizma i sporta.

Početak izvođenja radova planira se odmah po sklapanju Ugovora o javnoj nabavi radova, te da je rok izvođenja radova deset mjeseci. Jednom kada radovi završe ovaj će grad od približno 11.000 stanovnika imati moderan, od nule izgrađen nogometni centar na kojemu će mu s pravom zavidjeti mnogi.

Izdvojeni članak

Tomašević ima plan kako izgraditi stadion u Maksimiru privatnim novcem

Natkrivena tribina

Građevina koja je predmet nabave nalazi se na južnoj strani igrališta, a pristup je osiguran putem novo planirane prometnice s južne strane koja se spaja na nerazvrstanu cestu NC-01. Na istočnoj strani građevine nalazit će se otvoreni parking od 15 parkirnih mjesta za osobna vozila, dva parkirna mjesta za osobe smanjene pokretljivosti te dva parkirna mjesta za autobuse, namijenjen autobusima i automobilima sudaca i igrača.

U prizemlju objekta nalazit će se glavni ulaz putem kojeg se pristupa pratećim prostorijama igrališta, a to su: dva spremišta, četiri svlačionice za igrače s pripadajućim sanitarijama, ured  za delegate, ambulanta, svlačionica za suce, odvojene sanitarije za goste. Uz teren, kao dio građevine, planirana je izgradnja tribina sa 132 natkrivena sjedeća mjesta, a pristup je omogućen stubištem s obje strane građevine uz  postavljanje rampe za pristup osoba smanjene pokretljivosti.

vinež tribine

vinež tribine | foto: Grad Labin

Igralište od milijun eura

Izgradnja pratećeg objekta i tribina uz nogometni travnjak sportskog kompleksa druga je faza velikog projekta. Podsjetimo, nogometno igralište s umjetnom travom koje je dio kompleksa svečano je otvoreno u kolovozu kada je ukupna vrijednost realiziranog djela projekta iznosila 1.051.652 eura.

Grad Labin je u građevinske radove konstrukcije nogometnog igrališta uložio 531 tisuću eura, te osigurao 122.652 za postavljanje reflektora, dok je Hrvatski nogometni savez financirao zahvat dobave i postave umjetnog travnjaka vrijednog oko 398 tisuća eura.

Pogledajte ovdje kako će izgledi novi stadion u Kranjčevićevoj.

Copy link
Powered by Social Snap