Pretraga

Preko novog graničnog prijelaza prešlo već 700 putnika

A- A+

Novi most na graničnom prijelazu Svilaj otvoren je 30. rujna u 9 sati, a na otvaranju je prisustvovala i predsjednica Europske komisije. Novi granični prijelaz i most su prve putnike primili u 16 sati istog dana, a do petka u podne prošlo je 700 putnika.

Ruta od Osijeka do Sarajeva bez mosta Svilaj | Screenshot/GoogleKarte

Do sada je preko novog prijelaza prometovao samo putnički promet, s najčešćim automobilskim registarskim oznakama iz Njemačke i Srbije.

Izdvojeni članak

Predsjednica Europske komisije prisustvovat će otvaranju novog mosta u Slavoniji vrijednog preko 22 mil. eura

– Očekujemo da će nakon otvorenja tog graničnog prijelaza biti rasterećen granični prijelaz Slavonski Šamac. Isto tako, rasterećenje prometovanja se očekuje i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, koji se nalazi gotovo u samom središtu grada, za HINA-u je izjavila glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić

Za sada će mostom prometovati samo putnički promet dok se za robni prijevoz očekuje pri osiguranju svih tehničkih uvjeta.

Izdvojeni članak

Hrvatska i Mađarska grade 4 nova granična prijelaza: Unaprjeđenje prekogranične suradnje

Most Svilaj preko rijeke Save sastavni je dio međunarodnog pan-europskog cestovnog koridora 5C- Budimpešta-Beli Manastir-Osijek-Sarajevo-Ploče. Koridor 5C dio je europske mreže autocesta s oznakom E-73 koja sjever Europe povezuje s Jadranom i predstavlja okosnicu cestovne prometne infrastrukture u istočnom dijelu Hrvatske. Most preko rijeke Save ujedno je i kontaktna točka auto-cestovne mreže Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Detaljnije o konstrukciji i položaju mosta možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap