Pretraga

Objavljeno u kojim će dresovima igrati danski igrači: Odaju počast stradalim radnicima u Kataru

A- A+

Bliži nam se Svjetsko prvenstvo u Kataru i euforija lagano raste. No, s druge strane, nisu svi euforični. Ususret prvenstvu se itekako gradilo u Kataru, kako bi se pripremila potrebna infrastruktura za nadolazeći događaj. I uvjeti rada su bili daleko od idealnih – nekoliko radnika je umrlo, a velik broj uopće nije bio plaćen. Kako bi im odali počast, danski reprezentativci će nastupati u ‘nevidljivom’ dresu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli hummel Sport (@hummelsport)

Tvrtka hummel Sport je dizajnirala dresove za dansku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu i pri dizajnu su se odlučili za minimalistički pristup – ne žele biti vidljivi na turniru zbog kojeg su tisuće ljudi izgubili živote. Iako su naglasili da u potpunosti podržavaju danske igrače, ne podržavaju Katar, zemlju domaćina.

O svemu su se oglasili na svojoj Instagram stranici, gdje su i predstavili dizajn. Glavna inspiracija je bila povijesni uspjeh Danske na Europskom prvenstvu 1992. godine – dresovi dolaze u crvenoj, bijeloj i crnoj boji. Za crnu boju su posebno istaknuli kako je u pitanju boja žalosti, savršen izbor za treći dres. Željeli su svojim izborom izraziti manjak podrške Kataru, koji ima povijest lošeg poštovanja ljudskih prava, ali i zbog njihovog postupanja prema radnicima migrantima koji su izgradili stadione na kojima će se igrati Svjetsko prvenstvo.

Izdvojeni članak

Katarska vlada priznala: Radnici koji su radili na pripremama Svjetskog prvenstva nisu bili plaćeni

Podsjećamo, Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru počinje u studenome ove godine, a što smo bliže najvećem sportskom natjecanju, sve više informacija o lošim uvjetima građevinskog rada izlazi na vidjelo. Katar je nedavno uhitio oko 60 građevinskih radnika koji su prosvjedovali radi neisplaćenih plaća, a dio ih je deportiran iz zemlje. Više o tome pročitajte ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli hummel Sport (@hummelsport)

Copy link
Powered by Social Snap