Pretraga

Otvorena dionica državne ceste DC501, čvor Oštrovica – Meja: Projekt sanacije vrijedan više od 41 milijun kuna

A- A+

Radovi su se izvodili na dionici državne ceste dugačkoj 7.2 kilometra, na dijelu od Oštrovice do Meje, zbog čega je ista bila zatvorena dva mjeseca. Sanacija je gotova i cesta je puštena u promet, a novo saniranu dionicu državne ceste DC501 je jučer obišao i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u pratnji gradonačelnika Grada Bakra Tomislava Klarića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića.

Dionica državne ceste DC501 | foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Riječ je o projektu rekonstrukcije državne ceste duljine 7.2 kilometra, čija ukupna ugovorena vrijednost iznosi 41.142.380,95 kuna (bez PDV-a), piše Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Rekonstrukcija i izgradnja prometnih površina na novo saniranoj dionici državne ceste DC501 realizirana sa svrhom podizanja sigurnosti i uslužnosti automobilskog prometa. Tako su otprije postojeća križanja na početku i kraju trase zadržana u postojećem tlocrtnom obliku, dok je odvojak za željezničku stanicu Meja uređen sa svrhom podizanja ukupne razine prometne sigurnosti i uslužnosti. Izgrađeno je i novo raskrižje za potrebe planirane poslovne zone ‘Lunga’ te uređen gornji ustroj i oprema nadvožnjaka Oštrovica. Uz novoizgrađeni sustav vodoopskrbe, javne rasvjete i kabelske kanalizacije na dionici je izgrađen i potpuno novi armirano-betonski zid duljine 200 metara.

Dionica državne ceste DC501 | foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

– Cesta je prije roka otvorena i puštena u promet, budući da je posljednja dva mjeseca bila zatvorena zbog radova. Tako smo dočekali uskrsne blagdane sa novoobnovljenom prometnicom, koja će uz povećanje sigurnosti prometa na samoj dionici omogućiti bolji i ugodniji dolazak turista koji rado posjećuju ove krajeve, izjavio je ministar Butković koji je tom prilikom podsjetio i na veliki investicijski ciklus u prometnu infrastrukturu koji se u ovom trenutku provodi diljem Hrvatske, a iznosi gotovo 25 milijardi kuna.

Ministar Oleg Butković u obilasku državne ceste DC501 | foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

– Naš je zadatak obnavljati državne ceste i graditi nove ceste te mislim da će neki od projekata koji nas očekuju u sljedećem financijskom razdoblju biti dodatna vrijednost za ukupno stanje prometne infrastrukture u Republici Hrvatskoj, naglasio je ministar Butković.

Copy link
Powered by Social Snap