Pretraga

Otvorena nova obilaznica Belog Manastira: Cijeli projekt koštao 89 milijuna kuna

A- A+

Puštena je u promet obilaznica Belog Manastira vrijedna 89 milijuna kuna. Ovom obilaznicom će se rasteretiti dio državne ceste DC 517 koji prolazi kroz sam centar Belog Manastira. U tijeku je još nekoliko većih infrastrukturalnih projekata na području Osijeka.

Ministar Butković na otvaranju obilaznice Belog Manastira | MMPI

Ministar Butković sudjelovao je na otvaranju obilaznice Belog Manastira. Projekt izgradnje obilaznice Belog Manastira vrijedan je oko 89 milijuna kuna (bez PDV-a), a njime se izmjestio dio državne ceste DC 517 u duljini 3,2 km na dionici na kojoj postojeća državna cesta prolazi kroz sam centar grada Belog Manastira.

Butković je dodao kako se u Osječko-baranjskoj županiji trenutno provodi nekoliko velikih prometnih infrastrukturalnih projekata. Među njima je obnova državne ceste Nemetin-Aljmaš vrijedna 70 milijuna kuna, zatim obnova državne ceste kod mjesta Normanci vrijedna 90 milijuna kuna. Najveći projekt je zasigurno izgradnja prometnog koridora Vc koji prolazi kroz Slavoniju u smjeru sjever-jug i spajat će Budimpeštu, Osijek, Sarajevo i Ploče.

Izdvojeni članak

Osijek dobiva novi podvožnjak: Investicija vrijedna 93 milijuna kuna

Ministar se osvrnuo na infrastrukturalne projekte Osijeka, kao što je obnova tramvajske infrastrukture vrijedna više od 200 milijuna kuna. Osim toga, radi se na obnovi podvožnjaka u Ulici Sv. Leopolda Mandića koja se sufinancira europskim sredstvima i na obnovi kolodvorske zgrade Osijek koju provodi HŽ Infrastruktura. Dodao je da je u planu nabava deset novih tramvaja za Osječane iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornosti.

– Rijetko koji grad u Hrvatskoj je sve ovo uspio, sve ove vidove prometa uključiti u investicijski ciklus, u relativno kratkom vremenskom periodu. Kad tome dodamo i završetak Vc koridora i svih ovih obnova državnih cesta i obilaznica koje se grade, mislim da zaista možemo biti svi skupa ponosni, zaključio je ministar Butković.

Copy link
Powered by Social Snap