Pretraga

Pala je konačna odluka za Pelješki most: Odabrano ime sve će šokirati

A- A+

Nešto manje od tjedan dana nakon naše ankete o imenu mosta koji će povezati teritorij Republike Hrvatske dobili smo informacije da je donesena konačna odluku koja će brojne iznenaditi, a neke i šokirati. Pelješki most ipak neće nositi to ime, već jedno posve neuobičajeno.

Pelješki most | foto: Hrvatske ceste

Odabrano ime bilo je dio naše ankete, ali nekako nismo vjerovali da će uistinu baš ono biti službeno odabrano.

Pelješki most ipak neće nositi to ime. Tu informaciju saznali smo od izvora iz redova Vlade koji nam je otkrio i koje je ime odabrano. Službena odluka o imenu mnoge će iznenaditi, jer nije riječ o imenu kojeg je nacija zapravo očekivala.

Ipak, s obzirom na izvođača radova i cijeli kontekst izgradnje mosta, odluka ipak nije toliko iznenađujuća.

Kineski most

Pelješki će most, nakon službene ceremonije otvaranja koja se očekuje iduće godine, nositi ime Kineski most. Državni dužnosnici smatraju da je to najbolji način za iskazivanje poštovanja i zahvalnosti onima koji su most izgradili.

– Da, odlučeno je. Most će nositi ime Kineski most. Vjerujemo da će ta odluka mnoge iznenaditi, ali mi od nje ne odustajemo, komentira nam Jadran Pelješić, službenik Ministarstva.

Ovom odlukom završene su sve debate o imenu mosta koji će povezati teritorij Republike Hrvatske, a koji bi trebao biti gotov početkom iduće godine.

– Sve se brzo i kvalitetno radi, kao u Kini, što je još jedan od razloga zašto smo odabrali baš ovo ime, pojašnjava nam Pelješić.

Reakcije javnosti Pelješića ne brinu, jer kako kaže, javnost reagira na sve, i dobro i loše.

– Vidjet ćete, cijeli svijet pričat će o Kineskom mostu, zaključuje Pelješić.

Više zanimljivih vijesti objavljenih na prvi april pročitajte ovdje:

Izdvojeni članak

Prvotravanjske šale izazvale lavinu reakcija: Evo što smo vam sve podvalili

Copy link
Powered by Social Snap