Pretraga

Pogledajte kako izgleda moderan zeleni dječji vrtić od 2 milijuna eura

A- A+

Moderan dječji vrtić izgrađen je u Molvicama pokraj Samobora. Jednokatnica od 600 kvadrata ima prostorni kapacitet za 52 djece. Uređene su i vanjske zelene površine koje će najmlađima pružiti siguran prostor za igru. Projekt je vrijedan oko 2 milijuna eura, a Grad Samobor sufinancirao ga je sredstvima EU fondova. Vrtić je započeo s radom u ponedjeljak 6. svibnja.

Dječji vrtić u Molvicama

Dječji vrtić u Molvicama | Foto: Grad Samobor

Novi dječji vrtić koji će pružiti kvalitetan prostor i usluge za djecu vrtićke i jasličke dobi, izgrađen je u samoborskim Molvicama. Tlocrtna površina vrtića iznosi 600 kvadratnih metara, a zgrada ima prizemlje i jedan kat s ukupno tri jedinice. Dvije su vrtićke i mogu primiti ukupno 20 mališana, a jedna jaslička još njih dvanaestero.

Uređena je značajna količina vanjske zelene površine i igralište, što će omogućiti djeci da se slobodno kreću i igraju na svježem zraku. Sam objekt i okoliš čine ovaj vrtić ne samo funkcionalnim, već i estetski ugodnim i prikladnim prostorom za odgoj i igru najmlađih, kako su priopćili iz Grada Samobora.

Izdvojeni članak

Jarun dobiva novi vrtić: Traži se idejno rješenje za zgradu s top pogledom

Projekt izgradnje novog modernog dječjeg vrtića u Molvicama koštao je Grad oko 1,5 milijuna eura, od čega je otprilike 500 tisuća osigurano kroz EU fondove. Oko 140 tisuća eura uloženo je u opremanje vrtića, odnosno u novi namještaj, didaktičku i sportsku opremu, kuhinju te ugradnju opreme za vanjsko igralište. Vrtić je svoja vrata najmlađima otvorio u ponedjeljak 6. svibnja.

Pogledajte ovdje kako je zaštićena kulturna baština u Donjem Miholjcu prenamijenjena u dječji vrtić.

Copy link
Powered by Social Snap