Pretraga

Pogledajte kako napreduje izgradnja nove škole u Koprivnici

A- A+

Nova osnovna škola u Podolicama, u Koprivnici, prve će učenike primiti sljedeće godine, u školskoj godini ’22/’23. Sama projekcije škole govori o modernizaciji školstva u podravskom središtu, a i opravdava ulaganje u iznosu od 40,7 milijuna kuna bez poreza.

OŠ Podolice | foto: grad Koprivnica

Ugovor o izgradnji škole potpisan je s tvrtkom Radnik d.d. iz Križevaca, a škola će se graditi na komunalno opremljenoj parceli od 20.000 kvadratnih metara. Tvrtka Radnik d.d. dobar je odabir za izgradnju projekta jer se rangirao kao peta najbolja građevinska kompanija po uspješnosti u 2020. godini. Top 20 najuspješnijih građevinskih kompanija po ukupnom prihodu možete pogledati ovdje. Škola je namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom od 16 razrednih odjeljenja, a maksimalan broj učenika koje će škola moći primiti je 448, s tim da će cijeli objekt biti prilagođen učenicima s teškoćama.

Izdvojeni članak

U Zagrebu traje obnova škola od potresa: Izvodi se jedan od najzahtjevnijih zahvata

U sklopu škole bit će i jednodijelna sportska dvorana s vanjskim terenima. Izgradnja škole je u punom pogonu te sva djeca iz susjedstva jedva čekaju iduću školsku godinu. Kako napreduje izgradnja možete pogledati u galeriji ispod.

Osnovna škola u Podolicama bit će četvrta osnovna škola u Koprivnici, OŠ Đuro Ester, OŠ Braće Radić i OŠ A. Nemičić Gostovinski. Uz još tri srednje škole, Obrtnička, Srednja škola KC i Gimnazija Galović, Podolice će sigurno imati najmoderniju školsku zgradu u Koprivnici. Jedina obrazovna ustanova koja će joj parirati bit će zgrada Sveučilišta Sjever. Projekcije izgleda nove osnovne škole možete pogledati ispod teksta.

Copy link
Powered by Social Snap