Pretraga

Postavljaju se čelične konstrukcije: Pelješki most sve je bliže konačnom izgledu

A- A+

Dosad je ugrađeno 69 segmenata koji su stigli iz Kine ukupne dužine 1051 metar što je oko 44 posto dužine samog mosta, rekao je Jaroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta. Most bi u cijelosti trebao biti završen početkom iduće godine, dok pristupne ceste nekoliko mjeseci poslije.

Pelješki most | foto: Hrvatske ceste

Pelješki most sve je bliže konačnom izgledu. Trenutačno se postavljaju čelične konstrukcije između betonskih stupova koji će na kraju povezati dva dijela hrvatske obale na prometno odsječenom krajnjem jugu zemlje, a most bi u cijelosti trebao biti završen početkom iduće godine, dok pristupne ceste nekoliko mjeseci poslije, piše Jutarnji list. 

Izdvojeni članak

Nakon godina priče teritorij Hrvatske napokon će biti povezan: Odaberite ime mosta koji će to ostvariti

Završena gradnja okomica

Gradnja okomica na mostu je završena pa su sve snage kineskog izvođača radova usmjerene na smanjivanje razmaka između stupova.

– Aktivnosti podizanja segmenata, pozicioniranja se paralelno odvijaju na svim središnjim stupnim mjestima, znači na svih šest središnjih stupnih mjesta, govori za HRT Ivica Granić, voditelj radova na montaži čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta – CRBC.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Jedinstven prikaz budućeg Pelješkog mosta iz zraka

Ugrađeno 69 segmenata

– Dosad je ugrađeno 69 segmenata koji su stigli iz Kine ukupne dužine 1051 metar što je oko 44 posto dužine samog mosta, rekao je Jaroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Podizanje rasponske konstrukcije mosta na najveći stup podsjeća na vaganje golemom klasičnom vagom, piše HRT. Dva dijela jednake težine na svoju se stalnu poziciju podignu za otprilike pola sata.

 

Copy link
Powered by Social Snap