Pretraga

Prvi stup na Pelješkom mostu danas se spaja s kopnom, zna se i kada će biti gotovi radovi

A- A+

Danas će se Pelješki most spojiti s kopnenim dijelom te će se prvi stup koji izvire iz mora spojiti sa stupom iz kopna.

Pelješki most I Foto: IGH

Davor Perić, inžinjer građevine Hrvatskih cesta, jučer je za RTL Danas kazao kako ih danas očekuje montaža na spajanju rasponske konstrukcije između prva dva stupa s kopnene strane. Spojit će se elementom dužine 52 metra i teškim čak 587 tona.

Radnici su se na gradilište vratili nakon dvodnevne stanke zbog kineske nove godine koja se ove godine uz epidemiološke mjere obilježila i u Komarni, a stupovi nad morskom površinom ocrtavaju trasu buduće prometnice koja bi ovim tempom mogla biti gotova do kraja godine.

– Nastavlja se montaža i zavarivanje segmenata čelične rasponske konstrukcije. U ovom trenutku je podignuto i montirano 27 posto segmenata. Dakle, 44 od ukupno predviđenih 165, dodao je Perić.

Most napreduje, ali napreduju i pristupne ceste. Nakon početnog kašnjenja zbog žalbi na natječaje, radovi su se zahuktali i na poluotoku.

Izdvojeni članak

Projekt Ribarske luke u gradu Krku

Pitanje imena

– Cijeli projekt će se uredno završiti. Pelješki most sam kao objekt vjerojatno već i u ovoj godini, ali dok se dobiju uporabne dozvole i vjerujemo do turističke sezone 2022. da ćemo se voziti pelješkim mostom prema Dubrovniku, ranije je otkrio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Zanimljivo je i kako most, koji se još uvijek naziva Pelješki most, možda neće nositi to ime kada bude gotov. Prijedlozi su razni, a jedan od njih je da se zove po glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću.

Copy link
Powered by Social Snap