Pretraga

Projekt Ribarske luke u gradu Krku

A- A+

Ukupna vrijednost ove značajne investicije iznosi nešto više od 53 milijuna kuna.

U Krku predstavljen županijski projekt izgradnje Ribarske luke Krk I Foto: Grad Krk

U Velikoj gradskoj vijećnici, u nazočnosti primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine, krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, čelnika otočnih općina, ali i nekolicine predstavnika ostalih županijskih službi, priređeno je predstavljanje županijskog projekta izgradnje Ribarske luke Krk, piše na stranicama Grada Krka.
– U ovom trenutku u tijeku je veliki investicijski ciklus u svim županijskim lučkim upravama, kazao je ovom prigodom župan Zlatko Komadina, dodavši, kako se posljednji veliki projekt kojeg je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske odnosi upravo na izgradnju Ribarske luke Krk. Županijskoj lučkoj upravi Krk za taj su projekt dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 37,3 milijuna kuna u sklopu kojeg se namjerava rekonstruirati i unutar krčke luke urediti ribarska luka čime će se stvoriti odgovarajući uvjeti za provođenje gospodarskog ribolova te omogućiti učinkovit i nesmetan iskrcaj ulova s ribarskih plovila, istakao je Komadina, zaključivši kako će se u godinama koje slijede u otočne luke, točnije krčku i bašćansku, uložiti stotinjak milijuna kuna, i to najvećim dijelom iz bespovratnih europskih izvora, što jesno govori ne samo o kvaliteti zajedničkog rada, već i o visokoj razini pripremljenosti s kojom je dočekano otvaranje natječaja.

– Izgradnju Ribarske luke Krk zaista možemo nazvati generacijskim projektom, ustvrdio je gradonačelnik Darijo Vasilić, jer novi, 200 metara dug lukobran uvelike će pridonijeti razvoju grada i svih lučkih djelatnosti. Ovom se investicijom, koja predstavlja rezultat 15 godina dugog zajedničkog planiranja i promišljanja predstavnika krčkih lučkih i gradskih vlasti, otvara prostor za neke nove iskorake, odnosno novi razvoj ribarstva i proizvodnje hrane u funkciji turizma, kazao je Vasilić.

Izdvojeni članak

Koncesija za marinu u Porto Barošu: Interesa ne nedostaje kada je u pitanju najveća turistička investicija u području nautičkog turizma

Što donosi projekt?

Sam projekt Ribarske luke Krk prezentirao je pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorske-goranske županije Ljudevit Krpan, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Krk. Istaknuo je pritom kako ukupna vrijednost te značajne investicije iznosi nešto više od 53 milijuna kuna od čega očekivana bespovratna sredstava iznose 37,3 milijuna kuna, a koja su Županijskoj lučkoj upravi Krk dodijeljena posredstvom natječaja Ministarstva poljoprivrede. U sklopu ovog projekta predviđeni su građevinski radovi rekonstrukcije koji uključuju produženje i proširenje gata postojećeg lukobrana, proširenje kolničke površine postojećeg gata te uređenje površine za ugradnju spremnika za gorivo.

Nadalje, planirana je izgradnja benzinske postaje namijenjene za ribare, nautičare i sportska plovila na dostupnijoj lokaciji te opremanje lukobrana i izgradnja montažnog objekta za djelatnike. Kako bi se uspostavio i prikladno opremio prostor na kojem se obavlja gospodarska djelatnost ribarstva, planira se izvršiti ulaganje u sljedeću opremu, odnosno infrastrukturu: vozila na električni pogon, fotonaponski autonomni sustav, komunalnu opremu, industrijsku digitalnu vagu, kašete za skladištenje mreža s ribarskih plovila, kombiniranu rashladnu komoru za skladištenje prehrambenih proizvoda i svjetlovodnu optičku mrežu do lokacija bežičnih uređaja.

 

Copy link
Powered by Social Snap