Pretraga

Koncesija za marinu u Porto Barošu: Interesa ne nedostaje kada je u pitanju najveća turistička investicija u području nautičkog turizma

A- A+

Vlada Republike Hrvatske raspisala je natječaja za koncesiju za nautičku marinu na području Porto Baroša u Rijeci koja će biti dodijeljena na rok od 30 godina. Porto Baroš obuhvaća 105.887 kvadratnih metara te će imati 500 vezova, a natječaj za njega trenutno je najveća turistička investicija u području nautičkog turizma.

Grad Rijeka I Foto: Pixabay

Budućem se koncesionaru ostavlja mogućnost proširenja koncesijskog područja na Putničku luku kojom sada upravlja Lučka uprava Rijeka, ali samo uz uvjet prethodnih odgovarajućih izmjena prostornoplanske dokumentacije i ishođenja potrebnih dozvola te je pritom rok koncesije moguće produžiti za polovicu ugovorenog koncesijskog razdoblja.

Riječ je o području koje je Odlukom Vlade RH iz svibnja ove godine izuzeto iz područja luke Rijeka, a procijenjena vrijednost predmetne koncesije iznosi oko 1,2 milijarde kuna.

Izdvojeni članak

Hrvatska ima prvi umjetni riblji greben: Od čega je napravljen i kako funkcionira otkrio je voditelj projektnog tima

Interes pokazao ACI

S obzirom da je natječaj za dodjelu koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš još uvijek otvoren iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u ovom trenutku nisu u mogućnosti iznositi informacije o pristiglim ponudama kao i komentirati ostale aspekte natječajnog postupka.

Ipak, poznato je da je interes za koncesijom na području Porto baroša iskazao ACI, najveći mediteranski lanac nautičkih marina, a kako neslužbeno saznaje Novi list interesa ima i među drugim renomiranim tvrtkama.

S obzirom na položaj i mogućnosti izgradnja Porto Baroša mogla bi pretvoriti Rijeku u turistički centar sjevernog Jadrana i napokon iskorišten potencijal.

Copy link
Powered by Social Snap