Pretraga

Radnik i Hidroing radit će na izgradnji varaždinske bolnice: Projekt vrijedan 45 milijuna eura

A- A+

Novi objekt će biti bruto površine nešto veće od 11.700 četvornih metara, sastojat će se od podruma, prizemlja i četiri etaže te će spojnim hodnicima biti povezan s postojećim zgradama. Vrijednost investicije je 45 milijuna eura.

bolnica Varaždin

bolnica Varaždin | foto: Varaždinska županija

Potpisani su ugovori za gradnju Centralnog operacijskog bloka u Općoj bolnici Varaždin, a do kraja  tjedna počinju pripremni građevinski radovi na prostoru između zgrada Kirurgije, Ginekologije i Neurologije. Riječ je o realizaciji najvećeg projekta u Varaždinskoj županiji ukupnog vrijednog čak nešto više od 45 milijuna eura.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, potpisao je ugovor vrijedan 26.160.439,06 eura s predstavnicima izvođača radova iz Zajednice ponuditelja Radnik d.d. Križevci i Hidroing d.o.o. Varaždin, koji su izabrani u postupku javne nabave. Ujedno su potpisani  ugovori za projektantski nadzor s Davorom Katušićem (66.206,25 eura), za stručni nadzor s Markom Jagačićem iz Capital inga d.o.o. (106.178,25 eura), s koordinatorom zaštite na radu Dunjom Durat Planinić iz Tehnozaštite d.o.o. (6.221,25 eura) te voditeljem projekta za infrastrukturne radove Vanjom Mikulecom iz Cubiconoma d.o.o. (162.585,44 eura).

Izdvojeni članak

Nova zgrada osječkog KBC vrijedna 22,5 milijuna eura u završnoj fazi izgradnje, poznati izvođači

Prostrana građevina s modernom medicinskom opremom

Novi objekt će biti bruto površine nešto veće od 11.700 četvornih metara, sastojat će se od podruma, prizemlja i četiri etaže te će spojnim hodnicima biti povezan s postojećim zgradama. Bit će suvremeno opremljen, o čemu govori podatak da se na građevinske radove odnosi nešto više od 26 milijuna eura, dok je procijenjena vrijednost nabave medicinske i ostale opreme 18,3 milijuna eura.

U prizemlju će se nalaziti medicinsko-biokemijski laboratorij i transfuzijska medicina za rad s pacijentima, RTG dijagnostika i središnja sterilizacija, a na prvom katu dijagnostički dio laboratorija te laboratorijske djelatnosti transfuzijske medicine. Na trećem katu će biti centralni operacijski blok s osam operacijskih sala, i to kirurške, oftalmološka, urološka, otorinolaringološka te prostor za postoperativnu njegu pacijenata. Na četvrtom katu nalazit će se pak multifunkcionalna dvorana za predavanja i tehnički prostori zgrade, na krovu zgrade sletna staza za medicinski helikopter, dok će u podrumskoj etaži, uz tehničke sadržaje, biti podzemna garaža.

bolnica Varaždin

bolnica Varaždin | foto: Varaždinska županija

Zgrada u funkciji do kraja 2025. godine

Istaknuto je kako će realizacijom ovoga projekta biti osigurana bolja kvaliteta pružanja zdravstvene usluge za 160 tisuća stanovnika Varaždinske županije, odnosno 300 tisuća stanovnika sjevera Hrvatske. I to uskoro. Naime, početak građevinskih radova je prijavljen s danom potpisivanja ugovora, a rok za završetka radova i cijelog projekta je 31. prosinca 2025. godine.

– Ovo je iznimno važan projekt jer će Opća bolnica Varaždin, umjesto kao ustanova paviljonskog tipa, djelovati u funkcionalno povezanim zgradama budući da će novi objekt na razini prvog kata biti povezan s okolnim bolničkim objektima. U Centralnom operacijskom bloku ne samo da će se nalaziti operacijske dvorane, nego i moderno uređeni medicinsko-biokemijski laboratorij u koji će građani dolaziti na vađenje krvi, zatim RTG dijagnostika, a ovdje će, primjerice, dolaziti i dobrovoljni darivatelji krvi jer će u novoj zgradi biti smještena i transfuzijska medicina, kaže ravnatelj OBV-a Damir Poljak.

U Čepinu pored Osijeka gradi se nova privatna bolnica, sve o projektu doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap