Pretraga

Split objavio natječaj za izradu nove Istočne obale: Na pripremi radilo više od 70 stručnjaka

A- A+

Grad Split objavio je anketni natječaj za izradu idejnog urbanističkog rješenja za gradski projekt Istočna obala. Početak natječaja je 26.08.2022. godine, a rok za predaju natječajnih radova je 22.11.2022. godine. NADOPUNA: Rok za predaju natječajnih radova je produljen zbog kašnjenje odgovora na pitanja te je sada prebačen na 29.11.2022. godine, do 16 h.

Gradonačelnik Puljak predstavlja natječaj | Grad Split

Grad Split želi da u urbanističkom rješenju bude uklopljena cijela Gradska luka, kao najznačajniji javni prostor grada Splita, u prostornom, funkcionalnom, simboličkom i oblikovnom smislu. Rješenje treba dati prijedlog sveobuhvatne urbane regeneracije ovog prostora, transformacije prostora s ‘izgubljenim identitetom’ i stvaranja novog identiteta.

Istočna obala – Split | Grad Split

Urbanističko rješenje, osim u prostor Gradske luke, treba kvalitetno integrirati u kontaktno područje sjeverno i istočno od obuhvata – povezivanjem u prometnu mrežu s naglaskom na pješački i biciklistički promet, odabirom oblikovanja i sadržaja, zaštitom vrijednih vizura. Također, treba ponuditi inovativna prostorna rješenja, temeljena na postavkama zelenih i održivih gradova. Vrijednost i potencijal lokacije treba sagledati prema ekološkim, društvenim i ekonomskim kriterijima.

– Na pripremi je radilo više od 70 stručnjaka s područja arhitekture, urbanizma, prometa. Uključeno je Sveučilište, građani i sva zainteresirana javnost, državne tvrtke – Hrvatske ceste, Hrvatske željeznice i Lučka uprava. Sa svima njima u partnerstvu napravili smo ovaj natječaj koji provodi Društvo arhitekata Split (DAS), rekao je gradonačelnik Puljak.

Izdvojeni članak

Počeli radovi na Tehnološkom parku Split – Dračevac: EU financira 63 posto projekta

Predsjednik DAS-a, Dragan Žuvela, rekao je kako je istočna obala možda i najvažnija točka grada i kako su se ovaj put s njome ozbiljno uhvatili u koštac. Istaknuo je još jednom kako su u izradi sudjelovali stručnjaci iz raznih polja djelovanja.

Ocjenjivački sud završit će s radom u roku od 60 dana od dana predaje natječajnih radova. Obavijest o rezultatima Natječaja bit će objavljena na EOJN RH, mrežnim stranicama Raspisivača, mrežnim stranicama provoditelja, Hrvatske komore arhitekata i na web stranici Elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN) RH.

Programa natječaja možete pročitati ovdje. Uvjete natječaja možete pogledati u dokumentu ispod teksta.

Copy link
Powered by Social Snap