Pretraga

Tomašević komentirao situaciju oko Dječje bolnice Srebrnjak: ‘Možda ćemo morati odgoditi izgradnju’

A- A+

Zagreb razmatra mogućnosti da se odgodi projekt izgradnje novog centra Dječje bolnice Srebrnjak za sljedeću EU perspektivu. To je iz razloga kako se ukupan iznos od 430 milijuna kuna ne bi naplatio iz ‘novčanika’ grada.

Tomašević na otvorenju Floraarta, Bundek | Grad Zagreb

U četvrtak nakon otvaranja 56. Floraarta na Bundeku gradonačelnik Tomašević je komentirao cijelu situaciju oko odgode izgradnje novog centra Dječje bolnice Srebrnjak, prenosi Index.

– Razmatramo sve pravne mogućnosti, razgovaramo s koalicijskim partnerima i državom o budućnosti projekta jer ne možemo dopustiti da taj trošak padne na gradski proračun, rekao je Tomašević.

Izdvojeni članak

U centru Zagreba se smjestila zgrada neobičnog izgleda: Sviđa li vam se ovakvo pročelje?

Izgradnju nove bolnice Europsku uniju košta skoro 60 milijuna eura, no naravno, ako se ne potroše do dogovorenih rokova, naplatit će se gradu Zagrebu.

– Ugovor je potpisan u srpnju 2019., dvije godine prije nego što sam stupio na dužnost gradonačelnika. Projekt je trebao trajati nešto manje od tri godine, do ožujka 2022., a u prve dvije godine realizirano je samo četiri posto projekta, dodaje Tomašević prebacujući krivnju na bivšeg gradonačelnika.

Izdvojeni članak

Zagreb kreće ulagati u vodoopskrbnu mrežu, do 2028. uložit će se 2 milijarde kuna

Prve su dvije godine, kaže, otišle u vjetar zbog nesuglasica i sukoba bivšeg gradonačelnika s bivšim vodstvom bolnice, nakon čega je postavljena nova bolnička uprava.

– Tu je otišlo vrijeme koje je bilo nemoguće nadoknaditi, a sada su nastupile i nove komplikacije s izvođačima radova, rekao je Tomašević.

Izdvojeni članak

Tomašević najavio izgradnju novih tramvajskih ruta, pogledajte gdje

Gradonačelnik kaže da se sada projekt može produžiti maksimalno do kraja iduće godine jer tada završava cijela EU perspektiva. Ako do tada projekt ne bude realiziran, iznos od 430 milijuna kuna past će na teret proračuna Grada Zagreba.

Na natječaju za pročelnicu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju izabrana je Emina Višnić, a uskoro će biti izabran i novi pročelnik za obrazovanje, sport i mlade.

Tomašević komentirao situaciju oko Dječje bolnice Srebrnjak: ‘Možda ćemo morati odgoditi izgradnju’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap