Pretraga

Tomašević otvorio radove na izgradnji novog vrtića: Stotinjak djece upisat će se 2023. godine

A- A+

Tomašević je, u utorak 30. kolovoza, položio kamen temeljac za izgradnju novog Dječjeg vrtića Ivanja Reka. Otvorenju radova prisustvovali su zamjenici Dolenec i Korlaet i ravnateljica Dječjeg vrtića Zrno, Zorica Lusavec.

Projekcija Dječjeg vrtića Ivanja Reka | Grad Zagreb

Ovaj vrtić djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Zrno za pet odgojnih skupina, od čega su dvije jasličke. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 1.585 metara kvadratnih, a vrijednost radova i opremanja iznosi 28,6 milijuna kuna. Novi vrtić za stotinjak djece bit će spreman za pedagošku godinu 2023./2024.

Ravnateljica Lusavec izrazila je zadovoljstvo što će građani ovog naselja dobiti svoj vrtić, kazavši kako roditelji svoju djecu više neće morati upisivati i voditi u vrtiće koji im nisu u blizini.

Tomašević i ravnateljica Zorica Lusavec | Grad Zagreb

Kako je istaknuo gradonačelnik Tomašević, jedan od prioriteta ove Gradske uprave jest značajno proširenje kapaciteta gradskih dječjih vrtića, u čije se proširenje dugi niz godina nije adekvatno ulagalo, a sve s ciljem da se u sljedećih nekoliko godina svakom djetetu omogući upis u gradski dječji vrtić.

Izdvojeni članak

Zagreb planira izgraditi 12 novih vrtića i dograditi 10 škola u dvije godine, za više od pola milijarde kuna

Dodao je kako je ovo treći vrtić za čiju je izgradnju položio kamen temeljac, nakon Kašine i Odranskog Obreža. U naredne dvije godine Zagreb planira izgraditi ukupno 12 vrtića.

Copy link
Powered by Social Snap