Pretraga

Top 15 građevinskih tvrtki u instalacijama i montažama (2020.) – pogledajte koji hrvatski grad dominira vrhom ljestvice

A- A+

Iako su u gradu Splitu stacionirane tri od prve četiri kompanije na ljestvici najuspješnijih po ukupnom prihodu u 2020. godini, prosječna neto plaća za te tri firme je 7.572 kuna. Za razliku od zagrebačkih firmi čije firme imaju puno manje godišnje prihode, a prosječne plaće u pet kompanija, od sedmog do trinaestog mjesta, su 12.124 kuna.

Mika Baumeister | Unsplash

Grad Split i tri kompanije Brodometalurgija, Tromont i Deltron predvode ljestvicu po ukupnom godišnjem prihodu u 2020. godini među građevinskim firmama koje se bave instalacijama i montažom. Brodometalurgija ima ukupan prihod veći od pola milijarde kuna, što je za tri i pol puta više od prve zagrebačke firme na ljestvici. Na drugom mjestu se nalazi Inter S.T.E.E.L. iz Sinja, a potom treće i četvrto mjesto zauzimaju Tromont i Deltron s ukupnim prihodom većim od 200 milijuna kuna za 2020. godinu.

Top 15 kompanija – Građevinarstvo (instalacije i montaža)

Vodeća firma u Hrvatskoj, Brodometalurgija, posluje sa 28,97% većim prihodom nego u 2019. godini. Također vrijedi i za Tromont koji je na 12,34%, dok jedina splitska kompanija koja ima negativan učinak u odnosu na prijašnju godinu je Deltron (-7,93%), što nema velikog utjecaja jer i u odnosu na negativni postotak i dalje su daleko ispred petoplasiranog. Zanimljivo je što vodeće zagrebačke firme koje zauzimaju sedmo (Daikin Hrvatska) i trinaesto (Youtone Contruction) mjesto na ljestvici posluju s velikim plusom u odnosu na godinu prije. Naime, prihod kompanije Daikin je za 190% veći nego 2019., a ukupan prihod Youtone Contructiona je porastao za frapantnih 549,22 posto. No, usprkos velikim napredcima, zagrebačkim firmama će trebati još dosta kontinuiranog rasta u godišnjem prihodu kako bi preuzeli vodeća mjesta na tablicama od dugogodišnje dominacije Splita.

Izdvojeni članak

Pogledajte popis 20 najuspješnijih građevinskih tvrtki u 2020. godini

Nakon četvrtog mjesta odlazimo iz Dalmacije u Međimurje na peto mjesto gdje se nalazi kompanija Đurkin iz Čakovca. S porastom od 14,85 posto u odnosu na prijašnju godinu, ukupan prihod im je nešto preko 150 milijuna kuna. Odlični rezultati za čakovečku firmu koja posluje preko trideset godina. Na šestom mjestu je jedina slavonska kompanija na cijelom popisu. Tehno-elektro je firma sa sjedištem u Đakovu. Iako su poslovali s malim gubitkom od ispod pet posto ukupnog prihoda, ova firma zapošljava najviše radnika na cijeloj listi. Samo tri firme zapošljavaju preko sto radnika, dok je Tehno-elektro jedna od njih i zapošljava nešto manje od tristo. Govori samo o važnosti kompanije na području Đakova.

Na ljestvici su se našle u dvije podružnice slovenske firme. Kompanija Kolektor ima svoje podružnice u Petrinji i na Krku. Podružnice zauzimaju osmo (Petrinja) i jedanaesto (Krk) mjesto, no obje posluju s negativnim prihodom u odnosu na 2019. godinu. Petrinja ima postotak od -33,29 posto dok Krk s puno boljim postotkom od -2,77 posto.

Popis 20 najuspješnijih građevinskih tvrtki u 2020. godini po prihodima pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap