Pretraga

Trenutno ogoljeni zidovi Učeničkog doma u Osijeku do 2022. godine prenamijenit će se u hostel

A- A+

Trenutno ogoljeni zidovi Učeničkog doma u centru Osijeka do školske godine 2022./2023. proći će kroz obnovu i prenamjenu kojima će postati novi tip ustanove – hostel. Projekt vrijedan skoro 100 milijuna kuna u potpunosti je financiran bespovratnim sredstvima fondova Europske unije.

Učenički dom Osijek, u krugu župan Ivan Anušić | foto: Osječko-baranjska županija

Gradilište novog Učeničkog doma-hostela obišli su Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš koja je tom prilikom naglasila iznimno zadovoljstvo suradnje sa županom Anušićem s kojim je u protekle četiri godine brzo dogovarala važnost projekata kao i konkretne mjere za njihovu realizaciju.

Obnova Učeničkog doma u centru Osijeka dio je projekta izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti VIRTUS ukupne vrijednosti 96 milijuna kuna. Radovi na obnovni i prenamjeni doma u potpunosti su financirani bespovratnim sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Učenički dom proći će kroz radove rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene koji bi trebali biti dovršeni do početka školske godine 2022./2023.

Izdvojeni članak

Županovo staro obećanje: Osječani napokon dočekali obnovu zgrade Željezničkog kolodvora

Zimi učenici, ljeti turisti

Osim prenamjene Učeničkog doma projekt VIRTUS obuhvaća i izgradnju infrastrukture u Ugostiteljsko-turističke škole te Srednje strukovne škole Vinkovci. Radove je komentirao i ravnatelj Andrej Kristek.

– Postojeći Učenički dom adaptirat će se i prenamijeniti u Akademis, što je novi pojam u kategorizaciji ugostiteljskih objekata te postati dom-hostel. Tijekom školske godine u njemu će biti smješteni učenici, a ljeti će raditi kao hostel, što ujedno povećava i smještajni kapacitet na području županije. Obijeno je sve do zidova, postavljaju se u potpunosti nove instalacije, a po završetku radova bit će to jedan od najsuvremenijih i najopremljenijih domova u Hrvatskoj, objašnjava Kristek.

Copy link
Powered by Social Snap