Pretraga

Županovo staro obećanje: Osječani napokon dočekali obnovu zgrade Željezničkog kolodvora

A- A+

Krenula je dugoočekivana obnova zgrade osječkog Željezničkog kolodvora. Vrijednost radova na zgradi, čiju su obnovu mnogi željno iščekivali, procijenjena je na oko 30 milijuna kuna.

Željeznički kolodvor Osijek | foto: Osječko-baranjska županija

Zgrada Željezničkog kolodvora Osijek već duže vrijeme nije u najboljem stanju pa se obnovom želi promijeniti prva slika grada koju oni koji putuju vlakom vide kada dođu u grad na Dravi.

U tijeku su dugoočekivani radovi na obnovi zgrade Željezničkog kolodvora u Osijeku. Radove na jednoj od nekoliko investicija na području grada Osijeka obišao je i župan Ivan Anušić koji je tom prilikom naglasio važnost niza projekata koji su započeti, dovršeni ili još u tijeku na području Osječko-baranjske županije.

Ukupna vrijednost investicija koje je Osječko-baranjska županija ostvarila u četiri godine na području grada Osijeka iznosi 260 milijuna kuna, a inicirane su i nove investicije vrijedne preko 200 milijuna kuna.

Željeznički kolodvor Osijek | foto: Osječko-baranjska županija

Tri godine od obećanja krenula obnova

Radovi na obnovi zgrade Željezničkog kolodvora u Osijeku procijenjene su vrijednosti od oko 30 milijuna kuna. Dugoočekivani radovi dočekani su s dobrodošlicom s obzirom na to da je zgrada, koja je prvo što oni koji putuju vlakom vide kada dođu u Osijek, posljednjih godina nije bila u svom najboljem stanju.

– Ovo je dokaz kvalitetne i dobre suradnje nacionalne i regionalne razine zbog koje će spomenuta zgrada dočekati prijeko potrebnu obnovu te će doprinijeti ljepšoj vizuri grada Osijeka i svih posjetitelja koji upravo ondje stječu prvi dojam o gradu u koji stižu, rekao je župan Anušić dodajući kako je obnovu zgrade najavio još prije tri godine nakon sastanka s ministrom Butkovićem.

Izdvojeni članak

Nakon 20 godina razgovora napokon je krenula izgradnja distribucijskog centra vrijednosti preko 100 milijuna kuna

Dvogodišnja obnova i modernizacija

Radove na obnovi zgrade kolodvora komentirao je i predstavnik izvođača Projektgradnje d.o.o. Ivan Totić.

– U posao smo uvedeni prije nekoliko dana, a obnova će trajati dvije godine. Cijela zgrada se rekonstruira osim nosive konstrukcije, fasada se vraća u prvobitno stanje, odnosno bit će vidljiva cigla, a unutra se obnavljaju svi slojevi. Također, zgrada se energetski podiže za jednu razinu više, mijenjaju se instalacije i sva stolarija čime će zgrada dobiti moderniji izgled, objašnjava Totić.

Željeznički kolodvor Osijek | foto: Osječko-baranjska županija

Copy link
Powered by Social Snap