Pretraga

U Ogulinu će se graditi dječji vrtić financiran u potpunosti iz EU fondova

A- A+

U Ogulinu će se graditi novi dječji vrtić za koji ukupna bespovratna sredstva iznose 1.299.624,00 eura, a izgradnja je u potpunosti financirana iz EU fondova. Projektom je predviđena izgradnja vrtića s osam novih jedinica – dnevnih boravaka.

vrtić

Sukošan će uskoro dobiti vrtić po najvišim europskim pedagoškim standardima | foto: Unsplash

Novi dječji vrtić neće biti opterećenje za građane Ogulina jer će se izgradnja u potpunosti financirati iz EU fondova. Cilj projekta je riješiti problem nedovoljnih kapaciteta vrtića.

Dječji vrtić u Ogulinu će se smjestiti u zgradi koja će se tek izgraditi, a nalazit će se uz postojeći objekt na području bivše vojarne Poredice u Svetom Petru. Građevinska čestica na kojoj će se graditi novi vrtić ima površinu od 9.802 m² i nalazi se na istočnom dijelu postojeće čestice vrtića.

Ukupna bespovratna sredstva projekta iznose 1.299.624,00 eura, koliko iznosi i sama vrijednost projekta. Projekt je financiran u stopostotnom udjelu iz EU fondova, a izgradit će se osam novih jedinica dnevnih boravaka.

Dok će se vrtić u Ogulinu tek graditi, u Svetoj Klari su prije par mjeseci krenuli radovi na izgradnji vrtića, a kako sve izgleda možete pročitati u ovom tekstu.

Copy link
Powered by Social Snap