Pretraga

Video: Srušio se željeznički most u izgradnji, 13 poginulih radnika

A- A+

Željeznički most u izgradnji u indijskoj državi Mizoram srušio se pri čemu je poginulo najmanje 13 radnika, a dvoje je ozlijeđeno. Državna željeznička uprava otvorila je istragu, a vlada obećala pomoć obiteljima pogođenim nesrećom. Izgradnja urušenog mosta dio je velikog projekta modernizacije indijskih željeznica kojemu se već neko vrijeme zamjera nedovoljna briga oko sigurnosti radnika i gradilišta.

urušen most

urušen most | foto: ZoramthangaCM / Twitter

Incident se dogodio u srijedu u gradu Sairangu u sjeveroistočnoj državi Mizoram. Lokalni mediji su izvijestili da je do 40 radnika bilo na licu mjesta kada se most srušio, ali policija objavila kako ih je bilo 28, izvještava theguardian.com.

Dužnosnik državne policije koji želi ostati anoniman rekao je kako su spasioci su do sada uspjeli izvući 13 tijela, te kako se trenutno ulažu napori da se izvuku i preostala tijela stradalih. Osnovan je istražni odbor na visokoj razini za utvrđivanje uzroka nesreće. Premijer, Narendra Modi, rekao je da se ‘sva moguća pomoć’ pruža pogođenima ovim nesretnim slučajem. Pogledajte video:

Sjeveroistočna granična željeznica (NFR) izjavila je da se incident dogodio tijekom radova na projektu željezničke linije Bhairbi-Sairang. Prethodno su na svojoj web stranici objavili kako će ovaj projekt povezati Mizoram s ostatkom Indije, potičući ‘turizam i socioekonomski razvoj’.

Izdvojeni članak

Urušio se neboder od 21 kata u Lagosu, akcija spašavanja zatrpanih radnika još traje

Veliki željeznički sustav Indije svakodnevno koriste milijuni ljudi. Vlada je pokrenula brze vlakove kao dio planova za modernizaciju mreže, ali kritičari kažu da se nije dovoljno usredotočila na sigurnost i nadogradnju zastarjele infrastrukture.

Pogledajte ovdje video kako su nedavno jake kiše u Indiji urušile sveti hram.

Copy link
Powered by Social Snap