Pretraga

Video: Zapalio se i urušio kran dok je prenosio 16 tona betona

A- A+

Dramatično je bilo jučer na Manhattnu gdje se u blizini Times Squarea na prometnicu srušio zapaljeni građevinski kran. Šest osoba je ozlijeđeno, a materijalna šteta je velika.

zapaljeni kran

zapaljeni kran | foto: screenshot You Tube

Požar je izbio na motoru građevinskog stroja koji je u tom trenutku izvodio radove na 45 katu novog nebodera. Operater krana požar je pokušao ugasiti priručnim aparatom za gašenje, te spriječiti urušavanje, ali nije uspio, piše mail.online. Podsjetimo, u nedavnim nevremenima i u Zagrebu se dogodio krana, a dan poslije i u Beogradu o čemu više možete pročitati ovdje.

Prilikom pada kran se zaglavio na susjednom neboderu, a krhotine nastale uslijed urušavanja razletjele su duž cijele četvrti Hudson. Također, desetu aveniju prekrili su ostatci tereta koji je bio na kranu – čak 16 tona betona! Pogledjate video:

@dailymail Hudson Yards construction crane catches fire and COLLAPSES in ritzy NYC neighborhood. #fyp #crane #collapse #newyork #nyc #hudsonyard #fire ♬ original sound – Daily Mail


Urušeni kran je u vlasništvu tvrtke Lomma čiji je osnivač, James Lomma 2008. godine morao isplatiti štetu od 96 milijuna dolara obiteljima dvojice građevinskih radnika koji su poginuli kada se 2008. kran tvrtke urušio na drugom gradilištu.

Pogledajte ovdje kakvi sve kranovi postoje, koje su im osnovne karakteristike, cijene i namjena.

Copy link
Powered by Social Snap