Pretraga

Vukovar dobiva nogometni kamp na površini od 70.000 kvadratnih metara

A- A+

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara svečano je potpisan Ugovor o pravu građenja između Grada Vukovara i Hrvatskog nogometnog kluba “Vukovar 1991”. Riječ je o ugovoru o osnivanju prava građenja nogometnog kampa na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Vukovara površine 70.000 m2, u Borovu naselju.

Foto: Grad Vukovar

U siječnju 2021. godine Grad Vukovar objavio je natječaj za osnivanje prava građenja na zemljištu u vlasništvu Grada Vukovara. Kao ponuditelj, udruga Hrvatski nogometni klub “Vukovar 1991” zastupana po predsjedniku Ivanu Štreku, ponudila je izgradnju nogometnog kampa u roku od 7 godina od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava iskazao je veliko zadovoljstvo stabilnom i kvalitetnom suradnjom s upravom HNK “Vukovar 1991”, ali i ozbiljnom pristupu, čiji plod je zajedničko stvaranje novog sadržaja u Vukovaru.

Izdvojeni članak

Obnova infrastrukture stadiona: Nova afera na Maksimiru?

U završnoj fazi preobrazbe

– Krećemo u stvaranje sadržaja koji će svoj djeci s našega područja, ali i šire, a koja se bave nogometom pružiti veliku mogućnost usavršavanja svojih znanja, sposobnosti i vještina, kazao je Penava te se nadovezao na činjenicu kako je i gradski stadion u samom središtu Vukovara u završnoj fazi preobrazbe, u što je Grad Vukovar investirao 12,5 milijuna kuna.

Predsjednik kluba HNK “Vukovar 1991” istaknuo je zadovoljstvo što će u Vukovaru postojati nogometni kamp za svu djecu koji imaju želju unaprijediti svoje nogometne vještine, ali i zadovoljstvo što će ovim projektom doprinijeti dodatnoj revitalizaciji Grada Vukovara te gradske četvrti Borova naselja. – Nogomet povezuje ljude, a to nam je važno, zaključio je naposljetku Štrek.

Izdvojeni članak

Počinje velika obnova zgrade željezničkog kolodvora u jednom od najvećih hrvatskih gradova

Pet nogometnih terena

Namjera HNK “Vukovar 1991” je izgraditi nogometni kamp koji će se sastojati od četiri nogometna terena pune veličine i jednog nogometnog terena manje veličine. Dva nogometna terena pune veličine bit će prekrivena prirodnom travom, a preostala igrališta bit će prekrivena umjetnom travom. Na dva nogometna terena pune veličine bit će izgrađene popratne svlačionice i spremišta za nogometne rekvizite, kao i manje tribine koje bi služile za praćenje treninga i utakmica Škole nogometa.

Na svim nogometnim terenima bit će postavljena potrebna prateća rasvjeta, a izgradit će se i prostorija za održavanje sastanaka te prostorije za predstavništvo kluba.

Jednako tako, HNK “Vukovar 1991” planira izgraditi i dječji park koji bi bio na korištenju cjelokupnoj zajednici, kako bi ovaj projekt imao još širi društveni značaj.

Vukovar dobiva nogometni kamp na površini od 70.000 kvadratnih metara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap