Pretraga

Vukovar dobiva nogometni kamp na površini od 70.000 kvadratnih metara

A- A+

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara svečano je potpisan Ugovor o pravu građenja između Grada Vukovara i Hrvatskog nogometnog kluba “Vukovar 1991”. Riječ je o ugovoru o osnivanju prava građenja nogometnog kampa na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Vukovara površine 70.000 m2, u Borovu naselju.

Foto: Grad Vukovar

U siječnju 2021. godine Grad Vukovar objavio je natječaj za osnivanje prava građenja na zemljištu u vlasništvu Grada Vukovara. Kao ponuditelj, udruga Hrvatski nogometni klub “Vukovar 1991” zastupana po predsjedniku Ivanu Štreku, ponudila je izgradnju nogometnog kampa u roku od 7 godina od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava iskazao je veliko zadovoljstvo stabilnom i kvalitetnom suradnjom s upravom HNK “Vukovar 1991”, ali i ozbiljnom pristupu, čiji plod je zajedničko stvaranje novog sadržaja u Vukovaru.

Izdvojeni članak

Obnova infrastrukture stadiona: Nova afera na Maksimiru?

U završnoj fazi preobrazbe

– Krećemo u stvaranje sadržaja koji će svoj djeci s našega područja, ali i šire, a koja se bave nogometom pružiti veliku mogućnost usavršavanja svojih znanja, sposobnosti i vještina, kazao je Penava te se nadovezao na činjenicu kako je i gradski stadion u samom središtu Vukovara u završnoj fazi preobrazbe, u što je Grad Vukovar investirao 12,5 milijuna kuna.

Predsjednik kluba HNK “Vukovar 1991” istaknuo je zadovoljstvo što će u Vukovaru postojati nogometni kamp za svu djecu koji imaju želju unaprijediti svoje nogometne vještine, ali i zadovoljstvo što će ovim projektom doprinijeti dodatnoj revitalizaciji Grada Vukovara te gradske četvrti Borova naselja. – Nogomet povezuje ljude, a to nam je važno, zaključio je naposljetku Štrek.

Izdvojeni članak

Počinje velika obnova zgrade željezničkog kolodvora u jednom od najvećih hrvatskih gradova

Pet nogometnih terena

Namjera HNK “Vukovar 1991” je izgraditi nogometni kamp koji će se sastojati od četiri nogometna terena pune veličine i jednog nogometnog terena manje veličine. Dva nogometna terena pune veličine bit će prekrivena prirodnom travom, a preostala igrališta bit će prekrivena umjetnom travom. Na dva nogometna terena pune veličine bit će izgrađene popratne svlačionice i spremišta za nogometne rekvizite, kao i manje tribine koje bi služile za praćenje treninga i utakmica Škole nogometa.

Na svim nogometnim terenima bit će postavljena potrebna prateća rasvjeta, a izgradit će se i prostorija za održavanje sastanaka te prostorije za predstavništvo kluba.

Jednako tako, HNK “Vukovar 1991” planira izgraditi i dječji park koji bi bio na korištenju cjelokupnoj zajednici, kako bi ovaj projekt imao još širi društveni značaj.

Copy link
Powered by Social Snap