Pretraga

Započela gradnja 28 POS-ovih stanova u vrijednosti 24 milijuna kuna: Prodajna cijena stana 1.350 eura po četvornom metru

A- A+

U Rovinju je pokrenuta izgradnja dvije višestambene građevine s ukupno 28 POS-ovih stanova, odnosno s 14 stanova u svakoj građevini. Naime, 20. kolovoza je potpisana povelja i položen kamen temeljac, a radi se o investiciji ukupne vrijednosti 24 milijuna kuna.

Poticajna sredstva Republike Hrvatske iznose 5,5 milijuna kuna, dok Grad Rovinj sufinancira izgradnju s 3,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava | foto: MPGI

Buduće POS-ovi stanovi u Rovinju gradit će se u Ulici Ivana Gundulića, a na tom su mjestu gradonačelnik Grada Rovinja Marko Paliaga, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, u prisustvu predstavnika Grada Rovinja, Ministarstva i APN-a, potpisali su povelju za nastavak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje na području Rovinja. Štoviše, povelja je simbolično položena u zemlju, a tim činom je službeno započela izgradnja POS-ovih stanova u Rovinju.

Izdvojeni članak

Na našoj obali Slovenci grade čak 90 POS stanova u vrijednosti od 55 milijuna kuna

Stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema

– Obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost. U Republici Hrvatskoj je do sada izgrađeno 8.356 stanova u 260 objekta, i to u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna investicijska vrijednost za 8.356 stanova iznosi 4,33 milijardi kuna, a za što je Republika Hrvatska putem poticajnih sredstava uložila 1,12 milijardi kuna, rekao je tom prigodom državni tajnik Željko Uhlir.

Konkretno u Rovinju, riječ je o dvije višestambene zgrade s ukupno 28 stanova POS-ovih stanova, od čega će u svakoj građevini biti ukupno 14 stanova. Naime, njihova ukupna korisna površina s pripadajućim spremištima i garažno-parkirnim, odnosno parkirnim mjestima iznosi 2.037,29 četvornih metara.

Vrijednost investicije 24 milijuna kuna

Ukupna vrijednost ove investicije procijenjena je na oko 24 milijuna kuna, od čega poticajna sredstva Republike Hrvatske iznose 5,5 milijuna kuna. Osim toga, Grad Rovinj je osigurao zemljište i komunalno opremanje građevina s priključcima, što uključuje i komunalni doprinos, bez naknade. Grad Rovinj također bespovratno sufinancira izgradnju građevina s više od 3,8 milijuna kuna. Predviđena prodajna cijena stana iznosi 1.350 eura po četvornom metru.

Izdvojeni članak

Odobreno rekordnih 4.648 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita: Prosječan iznos 75.000 eura

POS-ovi stanovi

Do sada je u Istarskoj županiji izgrađeno 393 POS-ovih stanova i to na lokacijama Bale (12), Buje (6), Buzet (12), Funtana (14), Fažana (12), Labin (41), Novigrad (20), Pula (95), Rovinj (59) i Umag (122). Osim toga, u fazi su izgradnje i 444 stana u 16 građevina na lokacijama Baška – Krk (13), Biograd na Moru (36), Belišće (24), Kraljevica (8), Lovran (30), Šibenik – Bioci (127), Vis (22), Zadar – Crvene kuće A1 (100) i Umag (84). Štoviše, do kraja godine se planira započeti s gradnjom još 96 stanova Solin (17), Rovinj (28), Sveti Filip i Jakov (24) i Kutina (27). Predviđena je i gradnja 4 poslovna prostora i multimedijalna dvorana.

Započela gradnja 28 POS-ovih stanova u vrijednosti 24 milijuna kuna: Prodajna cijena stana 1.350 eura po četvornom metru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap