Pretraga

Završava se najduži viseći pješački most na svijetu, grade ga susjedi za 10,4 milijuna eura

A- A+

Izgradnja najdužeg pješačkog visećeg mosta na svijetu, koji se nalazi Satoraljaujhelyu u Mađarskoj, u završnoj je fazi. Izgrađen je od modernih i izdržljivih materijala, s minimalnim fizičkim utjecajem na okoliš. Otvorenje se planira na proljeće.

najduži viseći most

najduži viseći most | foto: screen schote AA

Attila Kecskes, šef gradilišta, upravo je obavio generalnu inspekciju procesa izgradnje najdužeg pješačkog visećeg mosta na svijetu, koji bi trebao zvanično biti otvoren za javnost u travnju ili svibnju 2024. godine, piše aa.com.tr.

Gotovo 800 metara dugačak viseći most povezuje dva brda Var i Szar, na visini od 80 metara. Most, koji će imati stakleni pod u centralnom dijelu, gradi se u sklopu razvojnog programa Tokaj-Zemplen. Riječ je o investiciji od 10,4 milijuna eura, odnosno četiri milijarde mađarskih forinta.

Izdvojeni članak

Donosimo popis 10 najdužih mostova u Hrvatskoj: Pelješki nije na prvom mjestu

Ovaj pješački most izgrađen je od modernih i izdržljivih materijala, te s minimalnim fizičkim utjecajem na okoliš. Kada bude završen i otvoren njegova će staza biti širine 1,2 metara, a  spuštat će se 27 metara do najniže tačke.

najduži pješački most

najduži pješački most | foto: screen shot AA

Za posjetioce most će biti pristupačan s planinarskih staza, kao i onih koje su povezane s područjem postojećim putevima i šetnicama. U planu je da novi pješački most postane dio avanturističkog parka Zemplen te pomogne turistički razvoj kraj.

Doznajte ovdje što se događa s Omiškim most koji je i prije otvorenja izazvao nesuglasice.

Copy link
Powered by Social Snap