Pretraga

Završna faza obnove najoriginalnije rive na Jadranu, sve je gotovo do travnja

A- A+

Nakon završetka radova na obalnom pojasu, započelo je parterno uređenje zadarske rive. Obuhvat ovog projekta odnosi se prvenstveno na uređenje pješačkih staza i ovalnih cvjetnjaka unutar zelenog pojasa Obale Petra Krešimira IV. Kao i biciklističke staze u sklopu nogostupa uz obodnu prometnicu.

Zadar riva

Zadar riva | foto: Grad Zadar

Zadarska riva uskoro će dobit novo ruho. Započela je posljednja faza radova koja bi trebala biti završena za približno tri mjeseca. Svi koridori pješačkih staza ostat će isti uz minimalne korekcije. Kameni rubnjaci koji omeđuju ovalne cvjetnjake zamijeniti će se novim rubnjacima, zelene površine koje sada nisu omeđene omeđiti će se novim kamenim rubnjacima, a za navodnjavanje zelenila izvesti će se automatski sustav navodnjavanja.

Izdvojeni članak

Ugovoreni radovi za modernizaciju Zračne luke Zadar vrijednu 16 milijuna eura

Iz Grada Zadra kažu kako su radovi na rivi započeli u studenom, a rok dovršetka je do sredine travnja. Radove izvodi G.A.M.I.K. iz Podstrane uz ugovorenu cijenu od 870.834 eura bez PDV-a. Stručni nadzor obavlja tvrtka OBSTINATIO iz Splita, a aarheološki nadzor Muzej antičkog stakla u Zadru.

Zadar riva | foto: Grad Zadar

Zadar riva | foto: Grad Zadar

Zadar riva | foto: Grad Zadar

Zadar riva | foto: Grad Zadar

Paralelno, U parku uz ulicu Kažimira Zankija na Bokanjcu završeni su građevinski radovi te je uređen skate park. Narednih dana park će dobiti i rasvjetne stupove te će se dovršiti hortikulturni radovi. Po projektu Arhitektonskog studija Rene izvođač radova, TIM do.o. iz Nadina izgradio je prvi skate park u zadru za iznos od 485.442 eura.

Pogledajte ovdje kako bi trebala izgledati nova riva u Makarskoj.

Copy link
Powered by Social Snap